Menu
Lifestyle

De voordelen van een dakkapel

De zolder heeft binnen huishoudens verschillende doeleinden. In het ene huis functioneert de zolder als een stoffige opbergruimte of een washok, terwijl anderen het gebruiken als slaapkamer. Het probleem is meestal dat de ruimte lastiger te benutten is, vanwege de schuine wanden. Door het plaatsen van een dakkapel, los je dit probleem in één keer op. Door dit artikel te lezen, weet je wat de voordelen zijn van een dakkapel.

Er is veel meer ruimte

Wanneer je hebt besloten om een dakkapel te kopen, geniet je van meer ruimte nadat deze geplaatst is. Hierdoor is je kamer direct een stuk makkelijker in te delen. Waar je voorheen problemen had met meubels die niet goed aansloten tegen de schuine wanden, past het nu allemaal perfect. Hierdoor is het veel makkelijker om een keuze te maken over wat je waar wilt neerzetten om hier jouw droomkamer van te maken.

De kamer is beter verlicht 

Als je de zolder gebruikt als een kantoor of een hobbykamer, is de kans groot dat je de kamer goed verlicht wilt hebben. Nu zijn niet alle zolders goed verlicht, waardoor je de zolder misschien minder snel als kantoor of hobbykamer gebruikt. Door een dakkapel te plaatsen, vergroot je de hoeveelheid licht die binnenkomt enorm. Hierdoor is de zolder opeens wel een hele aantrekkelijke ruimte om veel tijd door te brengen.

Een dakkapel heeft weinig onderhoud nodig

Dakkapellen hebben over het algemeen niet veel onderhoud nodig. Eén keer in het jaar schoonmaken is over het algemeen voldoende. Er zijn wel verschillende soorten dakkapellen, die niet allemaal hetzelfde onderhoud vragen. Zo heeft een houten dakkapel meer onderhoud nodig dan een zinken dakkapel. De zinken dakkapel is de meest onderhoudsvriendelijke dakkapel. Dit komt omdat, zink erg weerbestendig is. Hierdoor hoef je naast eens in de paar jaar schoonmaken, geen onderhoud uit te voeren en gaat de dakkapel wel rond de 80 jaar mee.

Een dakkapel plaats je in één dagDakkapel plaats je in 1 dag

Vroeger was de dakkapellen specialist wel een week of langer bezig met het maken en plaatsen van je dakkapel op locatie. In die week zag je huis eruit als een bouwval en waren er constant specialisten over de vloer. Tegenwoordig bestaat er de prefab dakkapel, dit is een dakkapel die gebouwd is voordat de specialist naar je huis komt. Hierdoor plaatsen ze het geheel in één dag op je huis. Waardoor je dus geen week meer in een bouwval zit, maar nog maar een dag.