Menu
Beauty / Lifestyle / Mannen / Vrouwen

Tips om stinkvoeten te voorkomen

Stinkvoeten. Iedereen trekt wel eens zijn schoenen uit met de gedachte ‘hmm, ben ik dit?’. Gelukkig gebeurt dit over het algemeen maar een enkele keer. Maar dit is een ander verhaal voor de mensen die op een dagelijkse basis last hebben van stinkvoeten. Iedere keer dat je thuiskomt je voeten wassen is nu niet direct een fijne oplossing, maar gelukkig zijn er meer tips om stinkvoeten te voorkomen!

Speciale sokken

Er zijn speciale dames- en herensokken verkrijgbaar die helpen tegen stinkvoeten. Bamboe is het nieuwe katoen tegen zweetvoeten. Ze nemen vocht namelijk een stuk beter op dan dat katoen doet. Door bamboe sokken te dragen voorkom je dus stinkende voeten – zelfs na een hele dag werken! Trek natuurlijk wel iedere dag schone sokken aan, als het kan kun je zelfs meerdere keren per dag schone sokken aan je voeten doen; ook dit zorg ervoor dat je voeten niet gaan stinken.

Verzorging

Een belangrijke basis voor niet-stinkende voeten is een goede verzorging. Zorg dat je dode huidcellen en overtollig eelt van je voeten verwijderd. Neem een voetbad om de huid zacht te maken en verwijder overtollig eelt daarna met een puimsteen of eeltrasp. Was je voeten ook iedere ochtend en avond met zeep en zorg dat je ze na het wassen goed afdroogt. Mocht dit niet voldoende zijn dan kun je altijd nog een jodium scrub als redmiddel proberen. De jodium zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood.

Verzorging voeten

Huismiddelen

Wandelen is nu eenmaal hartstikke gezond, maar of thuiskomen met flinke stinkvoeten nu zo goed is voor je relatie is nog maar de vraag… Nu kun je dit natuurlijk voorkomen door het dragen van de juiste sokken en schoenen, maar wandelschoenen vragen nu eenmaal vaak om specifieke materialen. Een stevig paar wandelsokken tot de knieën en een paar degelijke wandel- of klimschoenen zijn vaak wel basisbenodigdheden. Gelukkig zijn er ook nog genoeg huismiddelen die je kunt gebruiken tegen stinkvoeten!

Denk na over de schoen

Probeer zoveel mogelijk af te wisselen tussen de schoenen die je draagt. Daarbij zijn er bepaalde schoenen die gemakkelijker stinkvoeten veroorzaken dan andere. Door af te wisselen geef je de schoenen tijd om te luchten – kun je ze de volgende keer weer ‘vers’ aan! Mocht het weer het toelaten draag dan zoveel mogelijk slippers. Slippers laten de meeste lucht bij je voeten en ook dit voorkomt stinkvoeten. Trek zodra je thuis bent dan ook de dichte schoenen uit, en vervang ze door slippers of andere lucht toelatende ‘huisschoenen’.