Menu
Financieel / Senioren

ANBO grijpt in na laag consumentenvertrouwen ouderen

ANBO, belangenorganisatie voor senioren, roept het kabinet op met een goed samenhangend verhaal te komen over wat het effect is van de opeenstapeling van allerlei maatregelen voor ouderen.

 
Uit een onderzoek van Maurice de Hond ligt het consumentenvertrouwen lager dan ooit. Bij de 50-plussers ligt dit gemiddeld op -57, terwijl het bij Nederlanders tussen de 18 en 30 jaar op -23 ligt. De verschillen tussen jong en oud zijn volgens De Hond de laatste jaren flink toegenomen.

 
ANBO-directeur Liane den Haan vindt het logisch dat ouderen hun toekomst somberder inzien. “De media hebben de afgelopen weken volop bericht over maatregelen die senioren extra in hun portemonnee raken en de ouderenzorg verschralen. Politici rolden vervolgens over straat met uitspraken over ‘ouderen rijkste groep’ of verschillende uitleg van de koopkrachteffecten.

 
En heeft het kabinet een samenhangende visie gepresenteerd? Niet dus! En dat terwijl er al sinds 2005 een prachtig rapport ligt van een themacommissie ouderenbeleid met tientallen aanbevelingen. Daar is nog steeds niets mee gedaan. Niet verwonderlijk dat ouderen hun toekomst somber inzien.”