Menu
Financieel / Uitgelicht / Werk

Wordt fit van je (kantoor)baan!

Bewegen is goed voor ons, echter is het voor mensen die op kantoor werken niet iets waar ze de hele dag mee bezig zijn. Vaak wordt er gezegd dat een kantoorbaan slecht is voor je gezondheid, niet alleen omdat je hele dagen zit, maar ook door het gebrek aan privacy en een tekort aan daglicht op je werkplek.

 

Wanneer je onder werktijd nog goed en gezond bezig wilt zijn, kunnen onderstaande tips je daar misschien bij helpen:

 

Neem de trap in plaats van de lift.
Al dat zitten heeft geen goede invloed op het proces waarbij de verzuren uit ons lichaam worden weggeloodst. Wanneer je in plaats van de lift een paar keer per dag de trap pakt heb je toch net wat meer lichaamsinspanning.

 

Neem je werk niet mee naar huis.
Werk dus op je werk en de besteed de tijd die je thuis bent aan andere zaken. Loop bijvoorbeeld een rondje en sluit daarin je werk af. Door overdag wat meer te bewegen val je ’s avonds ook 30 minuten eerder in slaap, dit betekent ook een betere werkprestatie de volgende dag.

 

Start je eigen bedrijf.
Uit onderzoek blijkt dat het starten van een eigen bedrijf/onderneming stressgevoelens verlaagt en werktevredenheid juist met 40 procent doet stijgen. Bovendien loop je niet het risico om ontslagen te worden.

Lees verder op Health.nl