Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

De streken van Super Mario, deel 2

Na het lezen van deel één dat een aantal dagen geleden op Web.nl stond weet u ongeveer tot wat Mario Balotelli allemaal in staat is. We kozen voor een top 10 maar een top 20 had ook zeker niet misstaan. Er zijn de afgelopen zelden weken voorbij gegaan waarin geen opmerkelijk nieuws over de pas 21-jarige Italiaan naar buiten kwam.

 

5. Astronomisch hoge boete
Bij elke voetbalclub gelden regels en daar dienen ook de spelers zich aan te houden. Ons wonderkind heeft het niet zo op die regels en dat laat hij duidelijk merken. Zo haalde hij het al eens in zijn hoofd om de avond voor een wedstrijd het hotel uit te glippen terwijl dit strikt verboden was. Bij Manchester City geldt 36 uur voor een wedstrijd een uitgaansverbod maar ook daar trok Super Mario zich niks van aan. Helaas werd hij op de gevoelige plaat vast gelegd in een stripclub wel te verstaan. City trainer Roberto Manchini reageerde furieus en legde Mario een boete op van 250.000 pond.

 

4. Niet juichen
Er is vaak ophef over het irritant juichen na het maken van een doelpunt. De shirtjes moeten sinds een aantal jaar aanblijven en provoceren tegenover het uit-vak levert ook structureel geel op. Mario Balotelli heeft de gewoonte om gewoon helemaal niet te juichen, en ook dat leidt weer tot veel ophef. Als reactie gaf de italiaan te kennen dat hij slechts zijn werk doet en wel gewoon blij is. Ik ben een spits en doelpunten maken is mijn werk waren de wijze worden van de jongeling.

 

3. Mario en hesjes
Het blijven lastige dingen die voetbal hesjes, maar om nou het hesje de schuld te geven is misschien niet altijd even terecht. Mario Balotelli, kwam in aanvaring met een hesje en de beelden gingen de hele wereld over. Het ziet er zelfs zo knullig uit dat je bijna aan de intelligentie van Super Mario gaat twijfelen. Ook zijn medespelers genoten van de show en kwamen zelfs met een parodie.

 

Genoeg gezegd, bekijk snel de beelden:

 

Van je medespelers moet je het hebben:


2. Mario en dartpijlen

Mario Balotelli is ook niet vies van een potje darts maar soms gaat hij nog al ver. Zo liep hij al eens daags voor de wedstrijd tegen aartsrivaal United een kroeg in met louter United supporters om daar een potje te darten. Het leverde wat scheven blikken op maar zowel Mario, zijn vrienden en de United fans hadden het naar hun zin. Heel anders was dat toen Mario zich op een middag verveelde op het trainingscomplex van Manchester City. Vanaf de eerste etage besloot de toen 20-jarige Mario, dartpijltjes te gaan gooien op jeugdspelers van de club die op dat moment aan het trainen waren. De actie leverde hem veel kritiek op en de club bracht snel naar buiten dat het om een grap ging.

 

1. Vuurwerk is gevaarlijk

Op nummer één staat een actie die zelfs voor Mario Balotelli nogal ver gaat. Opnieuw was het een stunt die met wat simpel denkwerk makkelijk te voorkomen was geweest. Mario Balotelli mag je met recht een groot kind noemen. Kinderen houden van vuurwerk en wat is er nou mooier dan vuurwerk afsteken met je vrienden. Op zich niks mis mee als je het gewoon buiten tijdens oud en nieuw doet op een veilige manier. Voor ons wonderkind is dat allemaal een beetje suf dus besloot hij twee dagen voor de wedstrijd tegen Manchester United samen met wat vrienden vuurpijlen vanuit zijn badkamer raam af te steken. Natuurlijk ging het mis, met een hevige brand als gevolg. De brandweer en politie moesten er uiteindelijk aan te pas komen en de journalisten kregen opnieuw een voorpagina item in de schoot geworpen.

 

Hoewel Mario Balotelli zichzelf bijna wekelijks in de problemen brengt is het een fantastische voetballer. Hij straalt het misschien niet altijd uit maar hij kan een aardig balletje trappen en daarom sluiten we deze top 10 af met wat voetbalbeelden.