Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Barcelona schakelt AC Milan uit

FC Barcelona is doorgedrongen tot de halve finale van de Champions League. Het tweeluik met AC Milan werd gister in Now Camp in het voordeel van de Catalanen beslist. De eerste wedstrijd in het Italiaanse San Siro eindigde vorige week in 0-0 maar gister was de ploeg van Pep Guardiola duidelijk een maatje te groot. De wedstrijd eindigde in 3-1.

De wedstrijd die gefloten werd door de Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers ontvlamde meteen met mogelijkheden over en weer. Binnen acht minuten had Barcelona al op 1-0 moeten staan. Het balletje werd zoals we dat kennen op hoge snelheid rond getikt en Fabregas zette Messi vrij voor de keeper. Het schot van de Argentijn mistte precisie en Milan kon opgelucht ademhalen.

Milan verdediging in de fout
Twee minuten later was het dan toch raak, toen de Milan verdediging hopeloos faalde. Messi ging er met de bal vandoor maar probeerde af te spelen in plaats van gewoon zelf te schieten. Uiteindelijk kwam de bal opnieuw bij de Argentijn die hardhandig naar de grond werd gewerkt door Luca Antonini. Kuipers aarzelde niet en gaf de Milan verdediger geel en Barcelona een schrafschop. Messi was er als de kippen bij het buitenkansje te benutten en faalde niet vanaf 11 meter.

Milan virtueel door
Milan herstelde zich redelijk en kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 30e minuut kwam de ploeg van Seedorf op gelijke hoogte. Na een mooie uitgespeelde aanval was het uiteindelijk Zlatan die Nocerino vrij voor de Barca keeper zetten. Nocerino faalde niet en virtueel stond Milan in de halve finale.

Hulp van Kuipers
De wedstrijd leek met 1-1 de rust in de gaan maar in de 40e minuut was het opnieuw raak. Nesta hield Pedro vast bij een corner en opnieuw wees Kuipers resoluut naar de stip. Wederom wist Messi vanaf 11 meter raak te schieten wat de 2-1 ruststand opleverde. Volgens de regels viel er wel wat te zeggen over de beslissing van de moedige arbiter. Voor de neutrale toeschouwers blijft het een zware beslissing.

Snelle 3-1
Na rust ging Barcelona door met het opjagen van zijn Italiaanse tegenstander. Milan kon zich nimmer onder de druk vandaan spelen en de 3-1 hing in de lucht. Het doelpunt kwam er ook na een mislukt schot van Leo Messi dat voor de voeten van Iniesta belande. De beul van het Nederlands elftal bleef zoals altijd koel en schoot de bal beheerst in de lange hoek. Na de 3-1 ging Barcelona nog even door en leek het een gala voorstelling te worden. Niet veel later haalde Guardiola Xavi en Fabregas eruit wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Beide spelers kampen de laatste weken met blessures en uiteindelijk viel ook Piqué nog uit met een blessure. Hoewel Barcelona via Messi, Tiago en Adriano nog drie keer alleen voor Abbiati opdook bleef het 3-1.