Menu
Poker / Sport / Uitgelicht

Duurste pokertoernooi ooit van start

In het Rio All-Suite Hotel & Casino in Las Vegas, Nevada is het duurste pokertoernooi ooit van start gedaan. Het inschrijfgeld bedraagt maar liefst één miljoen dollar en voor de winnaar ligt het gigantische bedrag van ruim achttien miljoen dollar klaar.

 

Guy Laliberté is de initiatiefnemer van het toernooi dat er in de eerste plaats op gericht is om geld op te halen voor One Drop. One Drop is een organisatie dat geld ophaalt om de watervoorziening in ontwikkelingslanden te verbeteren. Veel van de pokerspelers die meedoen zijn ondanks hun rijkdom erg betrokken bij de organisatie en willen daarom graag hun steentje bijdragen.

 

Toppers present
Het World Series of Poker One Drop toernooi had plaats voor 48 deelnemers en het kosten niet zoveel tijd voor all stoeltjes bezet waren. Spelers als Phil Ivey, Gus Hansen en Phil Hellmuth zijn natuurlijk van de partij. Ook doen er een aantal zakenmensen mee die de organisatie graag willen helpen maar tot de start van het toernooi anoniem wilden blijven. Van de totale buy-in gaat 11 procent naar de organisatie en de rest van het geld verdwijnt in de prijzenpot. Het prijzengeld zal uiteindelijk verdeeld worden over de beste negen spelers waarbij de winnaar natuurlijk het meeste krijgt.

 

Nieuw record
Tot op heden is Jamie Gold de speler die het grootste geldbedrag ooit won tijdens een pokertoernooi. Gold won in 2006 het hoofdtoernooi van de World Series of Poker wat hem ruim twaalf miljoen dollar opleverde. De winnaar van het One Drop toernooi gaat naar huis met 18.346.673 dollar.