Menu
Sport / Voetbal

FIFA en UEFA verzekeren spelers

Clubs die spelers afstaan voor een nationaal elftal worden vanaf 1 juni gecompenseerd als een speler tijdens de wedstrijd geblesseerd raakt.

 

Al jaren werd er gesproken over een structurele oplossing en de problemen tussen het Nederlands elftal en Bayern München hebben het proces zeker versneld. Onderwerp van gesprek toen, was de blessure van Arjen Robben. Oplossing van dat conflict is een oefenwedstrijd tussen Oranje en Bayern München op 22 mei, maar nu is er dan eindelijk een oplossing waar zowel de FIFA, UEFA, clubs en nationale bonden mee kunnen leven.

 

FIFA volgt UEFA

De UEFA maakte vandaag, tijdens het congres in Istanbul bekend dat de verzekering van de spelers vanaf 1 juni in gaat. De voorzitter van de wereldvoetbalbond Joseph Blatter liet weten dat de FIFA vanaf 1 september de verzekering van internationals voor zijn rekening gaat nemen.

 
Goed nieuws voor Turkije
Turkije, dat het EK voetbal in 2020 wil organiseren kan rekenen op de steun van de hoogste UEFA baas. Platini zei dat hij op Turkije zal stemmen, mits het land zich geen kandidaat stelt voor de Olympische Spelen. ”Dat is anders misschien wat te veel.” zei Platini daarover.