Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Geen Legende of God maar Lionel Messi

De pas 24-jarige Lionel Messi is gister opnieuw een stap dichter bij onsterfelijkheid gekomen. Het stokoude Barcelona record van César Rodriguez die in de jaren veertig en vijftijg, 232 keer scoorde werd op indrukwekkende manier verbroken. Naast de nog jonge leeftijd van de Argentijnse dribbelaar had “Leo” ook beduidend minder wedstrijden nodig om tot dit enorme aantal te komen.

 

Normale jongen
Messi wordt niet alleen al enkele jaren gezien als de beste voetballer ooit, maar hij laat het ook gewoon elke week zien dat dit terecht is. Superlatieven kom je tekort als je over de kwaliteiten van Messi praat. Helemaal mooie meegenomen is misschien wel dat Leo ook buiten het veld zo’n normale jongen is in tegenstelling tot sommige collega’s. Zlatan, Balotelli en Christiano Ronaldo ze kunnen allemaal goed voetballen maar ze houden er allemaal in het veld een aantal rare trekjes op na en ook in hun privé leven is er altijd wel wat loos.

 

De man van 33 miljoen
Bij Messi is het rustig. Hij is rustig op het veld waar hij altijd netjes is en zijn ding doet. Buiten het veld is er ook niks verontrustends over hem te melden. Het lijkt wel een normale jongen en dat voor iemand die jaarlijks 33 miljoen euro op zijn rekening mag bijschrijven.

 

Barcelona – Grenada
De wedstrijd van gister was er weer een zoals vele dit seizoen. Barcelona dat sterk begon en de tegenstander direct bij de keel greep stond al in de 17e minuut op 2-0. Dat Grenada terug kwam in de wedstrijd had meer met de onterecht gegeven penalty te maken dan het flitsende spel van Grenada.

 

Leo junior
Dan weer over Messi. In Spanje wordt al gezegd dat het record van Messi nooit verbroken zal worden en misschien hebben ze daar ook wel gelijk in. De enige kans is misschien wel Leo junior de toekomstige zoon van Lionel Messi. Met zo’n vader moet het met het talent wel goed zitten en je hebt meteen een goede leermeester.

 

Competitie
Primera Division
Copa del Rey
Champions League
Spaanse Super Cup
Europese Super Cup/WK Club
Totaal
Aantal doelpunten
153
19
49
8
5
234

 

Bij een bericht over Messi hoort natuurlijk ook een passend filmpje. Hieronder is te zien hoe Messi zijn 232 en 233e goal maakt. In totaal scoorde hij gister 3 keer in de wedstrijd tegen Granada.