Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Guardiola voorzitter en Xavi trainer bij Barca

Als het aan oud voorzitter Joan Laporta ligt gaan Josep Guardiola en Xavi Hernandez nooit meer weg bij Barcelona.

 

De voormalig preses ziet in Guardiola de toekomstige voorzitter en Xavi moet de trainer van het eerste elftal worden. Beide grootheden kennen de Catalaanse club door en door en staan volledig achter de huidige visie. Laporta liet in het interview met de Italiaanse krant La Repubblic ook nog weten dat het succes van de club alles te maken heeft met vier belangrijke steunpilaren, namelijk: Catalonië, Johan Cruijff, de jeugdopleiding en de samenwerking met Unicef.

 

Laporta en Cruijff vs Sandro Rosell
Laporta die voorzitter was van 2003 tot 2010 is minder te spreken over zijn opvolger. Hij vindt het maar niks dat Sandro Rosell een megadeal sloot met Qatar Foundation. De afgelopen jaren maakte Barcelona geld over aan Unicef en stond de kinderrechtenorganisatie op de voorkant van het Barcelona shirt. Unicef dat sinds dit jaar op de achterkant van het shirt staat heeft overigens al meerdere malen aangegeven nog steeds zeer tevreden te zijn over de samenwerken met Barcelona. Ook Johan Cruijff heeft zich meerdere malen negatief uitgelaten over de miljoenen deal met het bedrijf uit Qatar. Rosell die nu de scepter zwaait heeft in een reactie daarop laten weten dat Barcelona het zich gewoon niet meer kan permiteren de jaarlijkse miljoenen die de shirtsponsor opbrengt mis te lopen.

 

Druk met het winnen van prijzen
Guardiola en Xavi hebben nog niet gereageerd op de plannen van Laporta. Barcelona is nog steeds vol in de race voor het prolongeren van de Champions League titel en naast een plek in de bekerfinale is ook het winnen van de landstitel ineens weer volop mogelijk. Zowel de trainer als de spelverdeler lijken de komende maanden dus wel andere dingen aan hun hoofd te hebben.