Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Neymar kleurt blaugrana

Na veel speculaties over voor-contracten, afgeslagen biedingen en het moeten kiezen tussen de 2 grootste clubs in Spanje is Neymar da Silva Santos Júnior dan toch eindelijk speler van FC Barcelona. Het Braziliaanse supertalent, deed gister de Catalaanse hoofdstad aan voor een bliksem bezoek tekende zijn contract en werd daarna aan het publiek gepresenteerd.

 

Ongeveer 45.000 fans vonden gister de weg naar het stadion om Neymar voor de eerste maal in een Barcelona shirt te bewonderen. Voor het pas 21-jarige talent is het een drukke periode. De competitie met Santos is net afgelopen en ook zit hij met Brazilië in de voorbereiding op de confederations cup. Gister had Neymar ook een vol programma met onder andere de medische keuring, perspresentatie, stadionpresentatie en natuurlijk het tekenen van het contract.

 

Neymar wil landgnoten achterna
Clubs die Neymar binnen de komende vijf jaar willen overnemen moeten 190 miljoen neertellen. Neymar zelf liet weten dat hij naar de beste club ter wereld is gekomen om het team en in het bijzonder Lionel Messi te helpen. Hij wil zichzelf zo snel mogelijk aanpassen aan het Europese voetbal en in de voetsporen treden van een aantal van zijn illustere landgenoten zoals Romario, Ronaldo en Ronaldinho. Spelers die stuk voor stuk werden gekozen tot beste speler ter wereld in het Barcelona shirt.

 

Hoge verwachtingen
De druk op Neymar zal immens zijn en het is nog maar de vraag of hij de torenhoge verwachtingen waar zal kunnen maken. Natuurlijk kan hij rekenen op de volledige steun van zijn nieuwe ploeggenoten maar voor het grootste gedeelte zal hij het toch echt zelf moeten doen. Zijn acties, scoringsdrift moet hij behouden maar hij zal zijn spel ook aan moeten passen.

 

Het draait om Messi
Voor het eerst in zijn carrière zullen wedstrijden niet meer alleen om hem draaien maar vooral om Leo Messi, de beste speler ter wereld. Als Neymar zich hier van bewust is en er alles aan zal doen om Messi en het team te helpen en zal gaan leven als een topsporter dan moet dan met zijn talent meer dan haalbaar zijn. Wie weet kan Neymar het stokje in de toekomst dan wel overnemen, maar zo lang is het nog lang niet.