Menu
Digitaal / Mobiel / Uitgelicht

Meer aandacht voor mobiele telefoon dan voor partner

Dat de telefoon steeds populairder wordt is bij iedereen wel bekend, maar dat de mobiel zelfs meer aandacht krijgt dan de partner gaat wel heel erg ver. Mensen geven dagelijks twintig minuten meer aandacht aan hun telefoon dan aan hun partner.

 
Dit is gebleken uit een onderzoek van een Britse gsm-provider en een elektronicabedrijf Het onderzoek is gehouden onder 2.000 volwassenen. De respondenten gebruiken hun mobiele telefoon bijna 120 minuten per dag.

 
Van deze 120 minuten wordt de telefoon het meest gebruikt om te surfen. Maar ook het checken van sociale media en het luisteren naar muziek is erg populair bij de gsm-gebruikers. Ook het spelen van spelletjes staat hoog in de lijst waarvoor de mobiele telefoon wordt gebruikt. Bellen en sms’en komt opvallend genoeg pas na alle bovenstaand genoemde activiteiten.

 
De mobiele telefoon houdt ons dagelijks tegen, maar vervangt ook andere apparaten in ons leven. 57 procent van de respondenten geeft aan de mobiele telefoon ook als wekker te gebruiken en de helft van de respondenten geeft aan geen horloge meer te dragen.

 
In je vrije tijd ook de nieuwste technologieën gebruiken? Boek een 3-daags GPS-wandelarrangement in Drenthe.