Menu
Londen 2012 / Sport

Taekema en De Nooijer terug bij Oranje

De steunpilaren van de Nederlandse hockey ploeg, Teun de Nooijer en Taeke Taekema keren terug in de Nationale selectie. Beide heren werden in januari nog om duistere redenen afgeserveerd door bondscoach Paul van Ass, die nu terugkomt op zijn besluit.

 

Van Ass komt terug op besluit
Van Ass die de Nooijer en Taekema destijds verweet de jeugd in de weg te staan gaf meteen al aan dat als hij er naast zou zitten hij desnoods op zijn knieën zou gaan om de heren terug te vragen. Dat hij er naast zou zitten is de afgelopen maanden wel gebleken. Nederland verloor in februari drie keer van Australië en afgelopen dinsdag verloor Oranje verrassend van België. De slechte resultaten hebben van Ass dus doen besluiten opnieuw een beroep te doen op twee van Nederlands beste spelers.

 

Hockey grootheden
Teun de Nooijer werd in 2003, 2005 en 2006 verkozen tot beste speler van het jaar. Taeke Taekema is al jaren een vaste waarde in het Nederlands elftal en wordt over de hele wereld gevreesd vanwege zijn strafcorner.

 

Blijven hopen op goud
Van Ass heeft weinig tijd om de boel weer op de rit te krijgen de Olympische Zomerspelen in Londen komen steeds dichterbij en Nederland krijgt het niet makkelijk in de groep met Duitsland, Zuid-Korea, Nieuw-Zeeland, België en India. En dan is daar altijd weer de druk want hockey is vrijwel de enige Olympische teamsport waar Nederland kans maakt op een medaille.

 

Teun de Nooijer op z’n best:

Het verhaal achter de strafcorner met Taeke Taekema: