Menu
Sport / Uitgelicht

Van Barneveld in supervorm naar volgende ronde

Raymond van Barneveld lijkt weer helemaal terug te zijn in de top van de dartswereld. De meervoudig wereldkampioen bereikte gister met speels gemak de volgende ronde van het Wereldkamioenschap darts in Londen.

 

Barney die alleen de eerste leg moest af staan aan Michael Smith, pakte daarna negen legs op rij en won de wedstrijd met 3-0 in sets. De overwinning is misschien niet zo’n verrassing maar de manier waarop was dat zeker wel. De Hagenaar die de afgelopen jaren in een mindere vorm verkeerde, gooide weer als vanouds en kwam een aantal maal dicht bij een negen darter.

 

Jones volgende tegenstander Barney
Zelfs de dubbels die eigenlijk altijd al de meeste problemen opleverde liepen als een trein. Daarom wist Barney ook de legs die zijn tegenstander won vrij eenvoudig te winnen. Beide spelers kwamen een aantal maal gelijktijdig op een dubbel maar dan was het telkens weer de Nederlander die met zijn eerste pijl de leg naar zich toe wist te trekken. De volgende tegenstander van Raymond van Barneveld is de Engelsman Brendan Dolan die eerder Mark Jones versloeg.

 

De foto is afkomstig van FlickR en is eigendom van chrisibbotson