Menu
Dieet / Lifestyle / Uitgelicht

Afvallen door eenzijdig eten

Weer een nieuwe tip om die laatste kilootjes er voor de zomer nog af te krijgen. Gewoon elke dag hetzelfde eten als lunch helpt al om af te vallen. We moeten eigenlijk niet te veel keuze hebben.

 

Dit is gebleken uit onderzoek van de universiteiten van Buffalo en Vermont. Doordat we elke dag hetzelfde eten raakt ons lichaam hieraan gewend, waardoor we uiteindelijk minder zullen gaan eten en zo 100 calorieën minder binnenkrijgen per dag.

 

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende keuzes om te eten dat we vaak vergeten dat eten eigenlijk slechts een brandstof voor ons lichaam is.

 

Maar let wel op! Volgens andere onderzoekers kan dit dieet leiden tot eetstoornissen. Het lichaam geeft vaak aan waar het behoefte aan heeft. Het is belangrijk om hier naar te luisteren en dit ook te eten. Zorg er dus voor dat je niet te veel keuze hebt, redelijk gevarieerd eet en natuurlijk de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt waar je lichaam om vraagt.

 

Toch even wat anders en lekker buiten de deur eten? Kijk eens tussen deze leuke aanbiedingen voor verschillende lunches.