Menu
Entertainment / Muziek / Uitgelicht

De Grammy Awards 2012

Afgelopen zondagavond vond alweer de 54-ste Grammy-Award uitreiking plaats in Los Angeles.

Dit muziekspektakel vindt ieder jaar plaats in de Verenigde Staten en is de grootste award uitreiking in de muziekwereld. Het is een vergelijkbare uitreiking met de Oscars die gericht is op de filmwereld.

 

De grootste winnaar van 2012 is de Britse zangeres Adele geworden. Ze werd in zes verschillende categorieën genomineerd, en sleepte alle zes de awards in de wacht. Ze won de award voor het beste lied (Rolling in de Deep),  de beste plaat, het beste album, het best gezongen popalbum, de beste soloprestatie en de beste videoclip. In haar speech die daarna volgde bedankte Adele, iedereen en met name haar eigen moeder. Ook de vorig jaar overleden Amy Winehouse viel in de prijzen. De prijs voor het beste popduo samen met Tony Bennett werd in ontvangst genomen door haar ouders. Daarnaast wonnen ook Chris Brown, The Foo-Fighters, Kanye West, Taylor Swift en Lady Antebellum een felbegeerde Grammy.

 

De avond stond vooral in het teken van het overlijden van Whitney Houston. Er werd een gebed met videobeelden opgedragen als eerbetoon voor deze fenomenale zangeres die zaterdagmiddag in het Beverly Hilton hotel in Beverly Hills overleden is. Het hoogtepunt van de avond was het optreden van zangeres Jennifer Hudson, zij zong Whitney’s grootste hit ”I Will Always Love You”.

Bekijk hier het optreden van Jennifer Hudson, ”I Will Always Love You”

 

Bekijk hier het optreden van Adele met haar gewonnen lied ”Rolling In The Deep”