Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

De koningin van de talkshows

We kennen haar natuurlijk allemaal de Amerikaanse super tv- ster en praatprogramma gastvrouw Oprah Winfrey. Maar wat doet deze vrouw tegenwoordig allemaal in het dagelijks leven en hoe heeft ze haar carrière zo ver kunnen schoppen? Web.nl laat het u hier allemaal weten.

 

De jeugd

 

Oprah werd geboren op 29 januari 1954 in Kosciusko in de Amerikaanse staat Mississippi. Omdat de ouders van Oprah jong en ongetrouwd waren werd ze opgevoed door haar oma,  ze verliet haar grootmoeder op haar twaalfde. Ze trok daarna in bij haar moeder, maar werd in deze tijd misbruikt door haar ooms en neven. Op 14-jarige leeftijd raakte Oprah al zwanger, maar het kindje  werd te vroeg geboren en overleed. Om deze reden vertrok Oprah naar haar vader waar ze erg streng werd opgevoed. Hij zorgde er overigens wel voor dat ze naar school ging.

 

Carrière 

 

Dankzij haar vader, had ze een opleiding en kon ze op 19-jarige leeftijd beginnen als nieuwslezeres bij Nashville. Ze was daar de enige en jongste vrouw die daar het nieuws presenteerde. Daarna kreeg ze haar eerste praatprogramma ”People are Talking”. Tijdens dit programma werd al gauw haar talent ontdekt. In 1984 werd Oprah aangenomen voor het praatprogramma AM Chicago. Ze scoorde hiermee al gauw hele hoge kijkcijfers. Het programma werd daarna ook de ”The Oprah Winfrey Show” genoemd, waarbij ze ook de eigen productie in handen kreeg. De talkshow werd gedraaid in maar liefst 113 verschillende landen en werd hiermee over de hele wereld bekend. Winfrey richtte haar eigen productiemaatschappij op, ”Harpo Productions” (omgedraaid Oprah). Met de bekende Oprah Winfrey show dat ze in totaal 25 jaar lang gedaan heeft is ze onlangs gestopt , maar ze speelt nog altijd als actrice in verschillende films en is doorgegaan met het produceren hiervan.

 

In 1998 produceerde Winfrey haar eigen film Beloved, en speelde zelf mee als de rol van een moeder. Volgens critici pakte deze film niet best uit. Oprah speelde in totaal in zeven films en heeft ook hieraan een leuk centje overgehouden. Ze mag zich miljardair noemen, want haar vermogen werd in 2009 geschat op ruim 2,3 miljard dollar. Ook werd ze drie keer uitgesproken als machtigste beroemdheid van de hele wereld.

 

Privéleven

 

Over het privéleven van Oprah is heel weinig bekend. Wel zou ze affaires hebben gehad met verschillende mannen. Volgens bronnen betaald de tv-ster haar personeel om niks over haar privéleven naar buiten te brengen. Of dit waar is, is niet precies duidelijk.

 

Beelden uit de laatste show van Oprah