Menu
Opmerkelijk / Uitgelicht

Vrouw landt vliegtuig na dood piloot

Een 80-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Wisconsin landt een vliegtuigje veilig op de grond, nadat haar man (piloot) een hartaanval kreeg. 

 

Haar 81-jarige man John Collins kreeg een hartaanval net 7 minuten voordat ze zouden landen. Hij wist zijn vrouw nog snel mede te delen dat ze de stuurknuppel van het tweemotorige Cessna-vliegtuigje over moest nemen. De 80-jarige Helena waarschuwde meteen de politie en er werd snel een ander vliegtuigje de lucht ingestuurd.

 

Ondertussen had Helena ook contact via de boordcomputer met haar zoon James die een ervaren vlieger is. Hij gaf aan dat zijn moeder zich heel rustig hield nadat ze geland was. Ze zei: denken jullie dat ik dit niet alleen af kan? Hebben jullie geen vertrouwen in me?’ Van haar hoefde dat vliegtuigje helemaal niet te komen.

 

Brandstof tekort

 

Dat alles nog niet genoeg was, viel er ook nog eens een motor van het vliegtuig uit door brandstof tekort. Het vliegtuigje landde daarom best hard op de grond. De 80-jarige Helena moest hierdoor naar het ziekenhuis, omdat ze er verwondingen bij haar ribben en ruggenwervels aan over had gehouden. Ze maakt het op dit moment goed.