Menu
Entertainment / Film / Showbiz / Uitgelicht

”Het Sekssymbool” van de jaren 50

Marylin Monroe geboren op 1 juni 1926 werd bekent als ”het sekssymbool” van de jaren 50.

De jeugd van Marilyn verliep moeilijk. Haar moeder Gladys Baker was drugsverslaafd en had al veel verschillende relaties gehad.  Ze liet daarom de opvoeding over aan haar vrienden Albert en Ida Bolender. Jaren later gaat Marilyn in een krot wonen, waar haar moeder ernstige psychische problemen krijgt. Zo wordt Monroe geplaatst in een ander gezin. Een paar jaar later kan het gezin waar ze onder wordt gebracht Marilyn, niet meer onderhouden, omdat ze een reis naar De Verenigde Staten gaan maken. Marilyn Monroe heeft dan de keus, of terug geplaatst worden naar een weeshuis, of trouwen met de buurjongen. Marilyn kiest voor het laatste, en trouwt op 19 juni 1942.

 

Vanaf dat moment wordt ze gevraagd om naakt te poseren en pakt deze aanbieding met beide handen aan. Vanaf hier begint haar carrière. Op 13 september 1946 scheidt ze van haar voormalige buurjongen en vertrekt een paar jaar later naar Hollywood. Hier krijgt ze al snel een filmcontract aangeboden. Ze blondeert haar haar, neemt zanglessen, en reviseert haar gebit. Haar eerste grote filmrol was  in  ”How to marry a Millionaire”, wat een groot succes werd. Ze was de eerste actrice in de geschiedenis die een naaktscène deed in een film.

 

Aan het eind van de jaren 50 richt Monroe haar eigen productiehuis op en verhuisd naar New York. Zo krijgt ze een relatie met Arthur Miller die toneelschrijver was. Rond deze tijd wordt Monroe erg verslaafd aan de drank en slikt veel medicijnen om veel te werken en wakker te blijven om maar te spelen in films. Miller ontmoet al gauw een andere vrouw, waardoor Monroe en Miller scheiden op 20 januari 1961.

 

Hierna gaat het bergafwaarts, Marilyn krijgt veel psychische problemen door het overmatige medicijn gebruik net als haar moeder jaren eerder. Op 5 augustus 1962 wordt Marilyn, door haar huishoudster dood aangetroffen in haar woning in Californië. In een persconferentie werd later duidelijk gemaakt dat het ging om overmatig medicijn gebruik en hieraan is overleden.