Menu
Auto / Opmerkelijk / Uitgelicht

Meest exclusieve auto’s van de eeuw

Er zijn in deze eeuw heel wat exclusieve auto’s gemaakt. Web.nl zet de meest bijzondere modellen voor u op een rijtje

 

Nummer 5 

Op nummer 5 staat Morgan Aeromax, in totaal zijn daar 100 stuks van gemaakt. Na Duitse, Amerikaanse, Franse en Italiaanse automerken is het de beurt aan een Brits merk. De Aeromax  mag dan van buiten op en top Brits zijn, onder de motorkap is het Duitse degelijkheid dat de stijl bak voorziet van 333 pk. De motor is een 4.4 liter V8 van BMW.

 

Nummer 4 

Op nummer 4 staat de ferrari SA Aperta, in totaal zijn daar er 80 van gemaakt. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank. Voordat de auto werd onthuld tijdens de Motorshow van Parijs, waren ze al verkocht. Hoewel de prijs officieel nooit bekend is gemaakt, gaat het gerucht dat hij meer dan 384.000 euro heeft gekost.

 

Nummer 3

Op nummer 3 staat de Mercedes McLaren SLR Stirling Moss, Deze 750.000 euro kostende speciale editie van de SLR is een eerbetoon aan de Britse racelegende Stirling Moss. Deze speedster uitvoering heeft dezelfde motor als de SLR McLaren 722. Dat betekent 650 pk om slechts 3,5 seconden over 0-100 km/u te doen.

 

Nummer 2

Op nummer 2 staat de Lamborghini Reventon, deze auto kost maar liefst 750.000 euro.

 

Nummer 1 

En op nummer 1 staat de Pagani Zonda Tricolore deze auto is maar liefst 3 keer gemaakt en daarmee de meest exclusieve auto van de eeuw. Hij heeft net als de Zonda Cinque een V12 die 678 pk levert. De carrosserie is gemaakt van carbonfiber en titanium.