Menu
Gezondheid / Lifestyle / Uitgelicht

Verlamd in je slaap

Web.nl besteedt al geruime tijd extra aandacht aan `dromen`. Hier volgt deel twee over 10 opmerkelijke droom weetjes. Klik hier als u deel één nog eens rustig wilt terug lezen.

 

5. Niet iedereen droomt in kleur

12% van de mensen droomt alleen maar in zwart-wit. Ook dromen veel mensen over dezelfde onderwerpen. School, werk, vallen, het hebben van een auto-ongeluk en het uitvallen van tanden zijn onderwerpen die veel mensen zullen herkennen.

 

4. Dromen slaan vaak nergens op

Het kan er in dromen vaak nog al chaotisch aan toe gaan. Je droomt over een bepaald onderwerp maar vaak wordt er iets totaal anders mee bedoeld. Veel gebeurtenissen in een droom hebben een sterke symbolische waarde en dan kan nog al eens als verwarrend worden beschouwd.

 

3. Verband tussen dromen en rokers

Tijdens een onderzoek met gestopte rokers kwam aan het licht dat 33% van de ondervraagde minstens één droom over roken had. Vooral opvallend is het feit dat toen de ondervraagde nog wel rookte 97% nooit over roken droomde.

 

2. Dorst hebben in je droom

Veel mensen krijgen tijdens een droom zo’n erge dorst dat ze er wakker van worden en een glas water gaan drinken om de dorst te lessen.

 

1. Verlamd tijdens je droom

Dankzij een ingebouwd mechanisme in ons lichaam zijn we totaal verlamd tijdens een droom. Zonder dit mechanisme zou de kans heel groot zijn dat we onderdelen van onze dromen ook echt gaan uitvoeren.