Menu
Lifestyle / Relatie / Uitgelicht

Vrouwen nemen naam van partner weer aan

Waar het vroeger niet meer dan normaal was dat je de naam van je man overnam bij een huwelijk was het de afgelopen jaren bijna een trend om als vrouw je eigen achternaam te behouden. Toch lijkt die trend nu weer voorbij en nemen weer meer vrouwen de achternaam van hun partner aan.

 

Dit is gebleken uit een onderzoek van social mediakanaal Facebook. 65 procent van de getrouwde vrouwen tussen de twintig en de dertig jaar heeft haar naam veranderd. Dit aantal ligt waarschijnlijk nog iets hoger, aangezien er ook een hoop vrouwen zijn die dit op Facebook nog niet veranderen.

 

Uit een eerder onderzoek van een Amerikaanse online krant is al gebleken dat 61 procent van de ondervraagde 1000 Amerikaanse volwassenen vindt dat een vrouw de achternaam van haar aan moet nemen. Bijna 40 procent vindt een dubbele achternaam een mooie manier om elkaar respect te tonen.

 

Niet iedereen staat erachter om de naam van je man over te nemen. Feministen vinden het jammer dat de trend om je eigen achternaam te behouden weer voorbij is. Dit is iets waar zij al jarenlang voor strijden.

 

Tegenwoordig zijn er ook steeds bijzondere manieren om te trouwen. Geef elkaar bijvoorbeeld het ja-woord in een luchtballon.