Menu
Lifestyle

Inspiratie voor een luxe tuin

Inspiratie voor een luxe tuin

Je hebt een prachtig stukje grond achter je huis en je wilt daar graag iets moois van maken. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden hoe je dit kunt aanpakken. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag met je tuin. Misschien heb je zelf ideeën hoe je tuin eruit moet zien. Het kan ook zijn dat je je tuin wilt laten ontwerpen en inrichten door een specialist. Dan heb je er zelf geen omkijken naar en wordt alles in overleg voor je gedaan.

Zelf aan de slag met je tuin

Veel mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met hun tuin. Je hebt een idee welke sfeer het moet uitstralen en wat je ongeveer wilt. Waar moet je dan rekening mee houden als je zelf je tuin wilt aanpakken?

Allereerst kun je beginnen met nadenken over wat je in de tuin wilt doen. Wordt het een tuin waar je vooral tot rust wilt komen of wordt het een tuin waar de kinderen goed kunnen spelen? Wil je een tuin die geschikt is voor senioren en welke stijl wil je?

Als je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je nadenken over de beplanting en bestrating. Hoeveel ruimte wil je voor gras, bestrating en planten? Waar wil je zitten in de tuin en hoeveel ruimte heb je voor planten en gras? Komt er een zwembad in je tuin of wil je een sfeervolle zitkuil? Hier kun je allemaal van te voren over nadenken en rekening mee houden.

Zelf aan de slag met je tuin

De uitvoering van je luxe tuin

Als je alles op papier hebt, ga je over tot de uitvoering. Je kijkt naar de bodem en wat er moet gebeuren om hetgeen te realiseren wat je wilt. Daarna begin je met de aanleg van de terrassen en leg je het gras aan. Voor het plaatsen van een zwembad of zitkuil is vaak professionele hulp nodig. Vervolgens ga je planten neerzetten en begin je met de aankleding van je tuin.

Je tuin inrichten

Misschien wel het leukste gedeelte van zelf een tuin aanleggen, is de inrichting. Welke tuinmeubelen komen er in? Welke barbecue zetten we neer? Je kunt kiezen om mooie potten met planten neer te zetten. De accessoires mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Zeker de meubels kunnen erg bepalend zijn voor de uitstraling van je tuin. Of je nu kiest voor een mooie loungeset of een luxe eettafel, je kunt in ieder geval na de inrichting genieten van je prachtige, nieuwe tuin.