Menu
Opmerkelijk / Uitgelicht

Vrouwen parkeren slechter

De grappen over vrouwen en autorijden zullen zeker niet minder worden na een onderzoek van het Engelse Bureau voor Maatstaven. Er zijn natuurlijk al veel onderzoeken gedaan over mannen en vrouwen in het verkeer en eerlijk is eerlijk, mannen komen er meestal beter uit.

 
Verschil niet heel groot

De Engelse krant, The Daily Telegraph meldt dat uit onderzoek van het bureau voor maatstaven blijkt dat mannen beter inparkeren dan vrouwen. Het verschil tussen de man en vrouw is niet schrikbarend groot dus de mannen moet zich ook zeker niet rijk rekenen. Van de 1,6 miljoen grote fouten tijdens rijexamens in de jaren 2010 en 2011 werd 57 procent door vrouwen gemaakt.De grootste verschillen tussen mannen en vrouwen zien we terug bij het inparkeren. 18,798 mannen gingen in de fout tijdens het wegzetten van de auto en bij de vrouwen was dit aantal 40,863.

 
Vrouwen hebben meer rijlessen nodig

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat vrouwen niet voorzichtig genoeg met kruispunten omgaan omdat ze niet genoeg op het verkeer letten. Mannen doen het niet echt beter en zijn vaak snelheidsduivels en negeren vaak stoplichten. Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen gemiddeld 52 uur aan rijlessen nodig hebben en bij mannen gaat het om gemiddeld 36 uur.

 

Wel moet gezegd worden dat het om een Engels onderzoek gaat dus de Nederlandse vrouwen zouden dat als excuus kunnen gebruiken.