Menu
Londen 2012 / Sport / Uitgelicht

Paralympische Zomerspelen 2012 bijna van start

Morgen gaan in het Engelse Londen de Paralympische Zomerspelen van start. Voor het eerst sinds de Olympische Spelen van 2000 in Sidney mogen er dit jaar ook sporters meedoen met een verstandelijke beperking.

 

De spelen wo

rden gehouden van 29 augustus tot en met 9 september en bestaat uit 503 wedstrijden verdeeld over 20 sporten. In totaal zullen er zo’n 4200 atlete meedoen, waaronder ook een groot aantal Nederlanders. De openingsceremonie wordt verricht door Queen Elizabeth II in het London Olympic Stadium. In totaal zullen er de komende weken 88 Nederlanders in actie komen onder wie ook Esther Vergeer.

 

Geen maat op Esther Vergeer
Vergeer won al vijf Paralympische gouden medailles, won twee maal de Laureus World Sports Awards en werd al vijf maal verkozen tot gehandicapte sporter van het jaar. Ook in Londen is Vergeer weer de grote favoriet in het tennistoernooi. Naast de eerste plek op de wereldranglijst verloor Vergeer in de afgelopen jaren geen enkele wedstrijd meer. Ook in het dubbelspel won Vergeer al meerdere titels met onder andere Maaike Smit.

 

De Paralympische Spelen verdienen net als de gewone spelen aandacht en daarom zal Web.nl meerdere malen per week verslag doen over de verrichtingen van de Nederlandse sporters in Londen.