Menu
Lifestyle / Mannen / Relatie / Uitgelicht / Vrouwen

Open relatie, eerlijk is het niet!

Steeds meer mensen hebben een open relatie. Uit onderzoek, onder 4.000 mensen blijkt dat ze vaak niet eerlijk zijn tegenover hun partner over seks met een ander.  

 

Het onderzoek werd uitgevoerd in Nederland, Portugal, Mexico en Brazilië, in opdracht van Second Love, een website voor mensen die avontuurtjes buiten de deur zoeken. Van de 4.000 mensen die meededen had een kwart hiervan een open relatie met hun partner. Daarvan vertelt slechts 32 procent aan zijn of haar partner openhartig over ervaringen met een ander. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen iets eerlijker zijn dan mannen op het gebied van een open relatie.

 

Eerlijkheid 

Uit het onderzoek blijkt wel, dat de Nederlanders het eerlijkst zijn als het gaat om een open relatie. In Nederland vertelt 44% alles tegen zijn of haar eigen partner.

Alle landen hebben een andere reden om seks te hebben met iemand anders dan je eigen partner. De meeste Portugezen gaan vreemd om hun eentonige seksleven te compenseren. Mexicanen zijn vooral opzoek naar nieuwe ervaringen en van de Brazilianen geeft 45 procent aan geen seks meer met hun partner te hebben.

 

Missen van aandacht

In Nederland hebben ze ook hun eigen redenen om buitenshuis hun seks relatie op te zoeken. Nederlanders doen het vooral omdat ze hun fantasieën willen verwezenlijken. Ook passie missen veel Nederlanders in hun relatie, zo spannend dat het eerst was zo saai is het nu, geven zij aan. Er veranderd veel en je komt vaak in een vast ritme en patroon waarbij de spanning dan vaak vervaagd.

 

Gebrek aan aandacht is in alle landen een veel voorkomende reden om overspel te plegen.