Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Winter in het Openluchtmuseum

Ervaar de winterse sferen met familie of vrienden

Beleef de winters uit onze geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Schaatsen en sleetje rijden, stokvis en stamppot. Vroeg onder de wol met een kruik aan je voeten. Van 30 november 2013 t/m 12 januari 2014 is het ouderwets genieten van de winter in het museum.

Roetsjen of adembenemend luisteren
Op de feestelijk verlichte ijsbaan genieten jong en oud van schaatsen en gezelligheid. En bij de Delftse Molen roetsjen kinderen vliegensvlug naar beneden over de spiegelgladde sleebaan. Da’s ouderwets genieten!

Even bijkomen? Dat doet u in de stolpboerderij waar de boerin vertelt over de gezellige spelavonden in het dorpscafé. Ganzenbord, jachtspel en het kroningsspel van koningin Wilhelmina. De prijs is een ham en een kruik jenever, maar soms lopen met de inzet ook de gemoederen hoog op. Als dat maar goed afloopt…

Winterkermis op het Zaanse plein
Midden op het Zaanse Plein staat een nostalgische draaimolen voor de kleintjes, er is een Kop van Jut en een ‘Vroolijke Keuken’ net als op een ouderwetse winterkermis. Uw winterkwaaltjes hebben geen schijn van kans na een bezoek aan onze de kruidentent en op de gezellige wintermarkt zijn ambachtelijke demonstraties en handgemaakte producten.

Wilt u meer weten over Winter in het Openluchtmuseum in Arnhem?