Menu
Cultuur / Muziek / Uitgelicht

Koningsbal met Andre Rieu

André Rieu brengt op 30 april zijn speciaal gecomponeerde Koningswals ten gehore tijdens het Koningsbal op het Museumplein in Amsterdam. Het muziekspektakel is vrij toegankelijk voor staand publiek. Daarnaast zijn er 3.000 extra zitplaatsen gecreëerd om bezoekers extra comfort te bieden. Kaarten zijn verkrijgbaar SeeTickets naar voor 10 euro per stuk. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Stichting Jongerencultuurfonds Amsterdam.

 

Het Koningsbal onder leiding van André Rieu start om 21:15 uur. Tijdens dit muzikale spektakel brengt het voltallige orkest van André Rieu, aangevuld met tientallen gasten, zijn speciaal gecomponeerde Koningswals ten gehore. Daarnaast zorgen André van Duin, André Rieu en Martijn Fischer in de rol van André Hazes als ‘De Drie Andrés’ voor een Hollands spektakel.

 

Het Oranjeplein
Het Museumplein in Amsterdam wordt op 30 april omgedoopt tot het Oranjeplein. Vanaf 10.00 uur zijn op het Museumplein alle plechtigheden rondom de troonswisseling live te volgen op grote schermen. Daarnaast kunnen jong en oud kunnen de hele dag genieten van een Oranjefeest met optredens van bekende Nederlandse artiesten. Zo barst het Oranjefeest om 11.30 uur los met een feest speciaal voor kinderen: het Kinderbal gepresenteerd door Monique Smit. Vervolgens staat er om 15.30 uur een spetterend popconcert op het programma waar VanVelzen samen met diverse gasten Tribute to The Queens brengt aan de zojuist afgetreden Koningin Beatrix en het nieuwe Koningspaar. Het feest wordt afgesloten met het Koningsbal onder leiding van André Rieu.

 

Het feest op het Museumplein wordt financieel en organisatorisch mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. Door als partner van dit evenement op te treden wil de Postcode Loterij bijdragen aan het positieve gevoel van saamhorigheid van deze historische gebeurtenis. Stage Entertainment heeft productionele ondersteuning verleend bij het samenstellen van het programma.

 

Combineer uw bezoek aan André Rieu met een overnachting in Amsterdam.