Menu
Senioren / Vakantie / Vakantie

All-inclusive vakanties erg populair

Van de Nederlanders die aankomende zomer met het vliegtuig op vakantie gaan, boekt maar liefst een derde een all-inclusive hotel. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Vakantiepanel.nl en marktonderzoekbureau The Choice onder ruim 800 respondenten. Turkije is met afstand de koploper op dit gebied, Spanje en Griekenland blijven ver achter.

Veruit de meeste Nederlanders (65%) gaan dit jaar, net als in 2011, met het vliegtuig op vakantie. Van hen kiest 33 procent voor een all-inclusive hotel, wat daarmee het populairste type verzorging is. Op de vraag wat de belangrijkste reden is om een all-inclusive vakantie te boeken, antwoordt twee derde dit te doen vanwege het gemak dat een dergelijke vakantie biedt. Bij een all-in hotel zit het eten en drinken bij de prijs inbegrepen, waardoor men onder andere niet zelf hoeft te koken.

Daarnaast spelen ook in deze financieel onzekere tijd de kosten een belangrijke rol. 28 Procent van de all-inclusive boekers wil niet voor vervelende verrassingen komen te staan en kiest voor een hotel waarbij al het eten en drinken zit inbegrepen, omdat de kosten vooraf bekend zijn. 14 Procent kiest voor all-in, omdat ze het als ‘goedkoop’ ervaren.

Turkije all-inclusive land
Van de Nederlanders die deze zomer naar Turkije gaan, verblijft maar liefst 65 procent op basis van all-inclusive. Dit populaire vakantieland blijft daarmee zonbestemmingen als Spanje (27%) en Griekenland (24%) ver voor. Hieronder volgt een aantal Europese landen waar Nederlandse vakantiegangers deze zomer naartoe gaan met daarbij het percentage dat all-inclusive heeft geboekt of gaat boeken:

1. Turkije 65%
2. Spanje 27%
3. Griekenland 24%
4. Portugal 13%
5. Groot-Brittannië 13%

De meeste van hen hebben de vakantie bij het reisbureau geboekt en het zijn vooral gezinnen met kinderen die all-in boeken.

Prognose 2013
Ook voor de zomer van volgend jaar lijkt het concept van all-inclusive niet aan populariteit te verliezen. Op de vraag of men denkt binnen een jaar (weer) een all-inclusive vakantie te boeken, antwoordt wederom een derde van alle vakantiegangers dat zeker of waarschijnlijk te doen.