Menu
Vakantie

De fascinerende stad Sydney!

Reisspecialist Nathalië van Tenzing Travel vertelt over Sydney. Een fascinerende stad in Australië die zeer waarschijnlijk op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter zal laten.

De fantastische architectuur van het Sydney Opera House is een icoon voor de stad. Iedereen die in Sydney is geweest ontkomt er niet aan een blik te werpen op dit mooie gebouw. In het gebouw zijn rondleidingen te maken waarin uitleg wordt gegeven over de totstandkoming van het gebouw en de verschillende zalen die het gebouw heeft voor concerten en opera’s. Neem daarna een drankje op het terras van de Sydney Opera met uitzicht over de baai naar Downtown en natuurlijk de beroemde Harbour Bridge.

Deze brug kan worden beklommen onder leiding van een gids. Van te voren wordt duidelijke uitleg gegeven hoe er naar boven gelopen moet worden met de vele veiligheidsinstructies. Zelfs mensen met hoogtevrees kunnen deze excursie maken. Het is een ervaring om nooit te vergeten, helemaal als u kiest voor de klim in de schemer. Dit alles kan van te voren geboekt worden via Tenzing Travel. Na de klim komt u uit in de bekende oude wijk van Sydney: The Rocks. Dit gebied kent vele restaurants en oude gebouwen, heerlijk om doorheen te slenteren. In de zomer liggen aan de andere kant van de baai de mooie cruise schepen aan de kade.

Via Circular Quay vertrekken de ferries naar onder andere Manly Beach waar u heerlijk kunt genieten van het strand en de vele lunch en diner mogelijkheden aan de boulevard. Neem vanaf Circular Quay de ferry naar Watsons Bay voor een wandeling over de landtong met vele stranden en kliffen, het begin van Sydney Harbour. Bij de mooie vuurtoren kunt u genieten van het uitzicht over de baai, maar ook over de woeste zee.

Vanaf Watsons Bay kunt u verder helemaal doorwandelen naar Bondi Beach, het beroemde strand van Sydney. Hier kunt u surflessen nemen onder begeleiding van professionele surfers. Vanuit Bondi kunt u de normale bus terug naar de stad nemen die u langs Paddington weer meeneemt naar Circular Quay. Op zaterdagen zijn de Paddington Markets open met vele kramen waar Australische spullen verkocht worden als kunst, kleding, kruiden, bloemen en nog veel meer. The place to be! Daarna lunchen in een van de vele leuke pubs en lunchplekjes die Oxford Street te bieden heeft. China Town in Sydney is een verademing op zich. Men waant zich echt in China met al zijn kleine eetgelegenheden bij elkaar en leuke winkels. Voor de souvenirs kunt u helemaal los gaan in Paddy’s Market, net buiten China Town en nabij Darling Harbour en het Sydney Exhibition Centre. In Darling Harbour en Cockle Bay is een enorme keuze aan restaurants en voor ieder wat wils. De uitzichten

‘s Avonds over de haven en Downtown zijn om nooit meer te vergeten. Mooie dagexcursies die u kunt maken vanuit Sydney zijn Hunter Valley met zijn mooie wijngebieden en heerlijke wijnen om te proeven. Tevens kunt u de Blue Mountains bezoeken vanuit Sydney en wordt u ‘s avonds weer teruggebracht naar uw hotel. In de buitenwijk Homebush ligt het Sydney Olympic Park, waar in 2000 de Olympische Spelen gehouden zijn met vele Nederlandse successen. Vergeet Woolloomooloo en Kings Cross niet, of Taronga Zoo en de vele musea, waar ook kinderen zich enorm kunnen vermaken.

Mijn mooiste reiservaring in Sydney was toch wel het beklimmen van Sydney Harbour. En daarna lekker uitrusten in Royal Botanic Gardens met het uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge.