Menu
Vakantie

Highlights of Mexico autoreis

Het Highlights of Mexico arrangement is een 14-daagse autoreis. U bezoekt hier de Maya-tempels, koloniale steden, inheemse culturen, kleurrijke huizen en de jungle. U vindt hier álles waar Mexico om bekend staat. Van de wereldstad Mexico City tot de bekende Maya-stad Chichén Itzá; het is puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land.

Beste reistijd
Mexico kan het gehele jaar door bezocht worden. Maar de beste reisperiode loopt van de maanden november tot en met april. Dat zijn de droge maanden van Mexico met een kleine kans op regen en bovendien vallen deze maanden buiten het orkaanseizoen. Het regenseizoen duurt van half mei tot en met half november. In het regenseizoen staat de flora prachtig in bloei en is er overal veel groen.

Diversiteit
De diversiteit die het land biedt is het meest bijzondere. Mexico heeft voor iedereen wat te bieden. Veel rondreis mogelijkheden met combinatie mogelijkheden van cultuur en natuur. Als u bij de tempels van Palenque bent, ervaart u een hele mooie jungle setting en hier waant u zich helemaal in de echte jungle. Mexico heeft een hele bijzondere cultuur, de mensen zijn af en toe teruggetrokken, maar wel bijzonder vriendelijk en in de binnenlanden ziet u overal de kleurrijke kleding terugkomen.

Mexico als culturele vakantie
Voor de reiziger die de culturele horizon wil verbreden is er geen betere optie dan een bezoek te brengen aan een van de koloniale steden van Mexico. Zij laten het ware karakter van Mexico zien en zijn een openlucht museum. Een bezoek aan één van de 7 wereldwonderen, Chichen Itzá, mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens uw rondreis door Mexico.

Mexico voor een culinaire vakantie
Naast de prachtige stranden en inheemse cultuur mag u ook zeker de Mexicaanse keuken niet missen! Overheerlijke taco’s, tortilla’s, chili con carne en nacho’s! Een glaasje tequila maakt het natuurlijk helemaal af. De Mexicanen houden van kleurrijke feestjes en dit gaat nooit zonder eten en drinken.

Tip
De ‘Comida Corrida’ zijn restaurantjes buiten de toeristische plekken, en deze zijn geweldig! U kunt er authentiek Mexicaans eten, gemaakt door Mexicanen thuis. Er zijn maar weinig restaurants die hier aan kunnen tippen!

Verlenging
U kunt deze prachtige reis, indien gewenst, afsluiten met een ontspannende strandvakantie aan de Riviera Maya.

Krijgt u al de kriebels? Zin om te reizen? Kijk voor meer informatie over deze reis op www.enjoy.nl!