Menu
Groepsuitjes

Review: Avondje zeilen op het Markermeer

Avondje zeilen: de avond van de knar bij Spakenburgse Botterverhuur. Een heerlijk avondje uitwaaien op het Veluwemeer tijdens een ontspannen zeiltocht op een botter.

Het stoerste visserschip
Het stoerste vissersschip van de vroegere Zuiderzee heeft een schat aan traditie. Het varen met zo’n schip dwingt dan ook enorm veel respect af. Die belevenis willen we graag met u delen. Ook in wedstrijdverband en met meerdere schepen kan gevaren worden. Zeiltechnisch is het indrukwekkend (groots, en met enorme krachten), er wordt ook de hulp van de bemanning ingeroepen.

Uw beleving
De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over de visserijtechnieken en Spakenburg. Deze begint met een inleiding in ons Schippershuys, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuydersee en het leven in Spakenburg in het algemeen. Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers.

Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Zeilavond: De Avond van de Knar
Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering, en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met een avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Bottervaren

Benieuwd wat voorgangers vinden van dit arrangement?
“Een avondje varen met de Knar en aansluitend een prima BBQ is door onze groep als zeer geslaagd beoordeeld. De ontvangst en begeleiding waren erg vriendelijk, de vaartocht zelf heerlijk ontspannen en mede door de bemanning was er een hele goede sfeer met veel lachen en tegelijkertijd informatief. Als groep alle tijd elkaar weer te spreken en we hebben de geschiedenis van het varen/vissen met deze schepen er op een prettige manier bij gekregen. Het eten/drinken was ruim voldoende aanwezig (al miste 1 persoon wat groente bij de BBQ) en overal was voldoende tijd voor. Kortom, ik zou het iedereen aanraden als je een leuke activiteit wil waarbij je naast iets doen ook elkaar weer eens wil kunnen spreken. En dat voor een goede prijs en aangename begeleiding.”
E. Manten geeft een 8.

“Geweldig uitje, erg goede service, leuke mensen, goed en veel eten en vooral eenfijne prijs! Absolute aanrader!!!”
J. Viguurs geeft een 10.

“Goed verzorgd en goede sfeer. Bemanning en bediening capabel en leuk.”
E. van Alebeek geeft een 8.

Wilt u ook eens lekker een Avondje zeilen: de avond van de knar?