Menu
Groepsuitjes

Review TIP: ALL-IN Zeildag Friesland

Beleef Friesland vanaf het water op een traditioneel Friese skûtsje met deze ALL-IN Zeildag Friesland! Dit geweldige Traditioneel Skûtsje Arrangement is een heerlijk groepsuitje om samen met familie, vrienden of collega’s lekker op het water van te genieten.

Dagje zeilen en lunchen met uitzicht over het Sneekermeer
U begint de middag met een uitgebreide lunch bij het gezellige restaurant De Klokkenstoel. U kunt hier binnen in het gezellige restaurant zitten of buiten op het terras waar u een mooi uitzicht heeft over de Goïngarijpster Poelen en het Sneekermeer. De lunch bestaat uit:

  • Soep
  • Belegde broodjes
  • Fries suikerbrood
  • Krentenbrood
  • Melk en karnemelk
  • Koffie en thee

Na de lunch stapt u aan boord van het skûtsje dat aan de steiger bij het restaurant ligt afgemeerd.

Wat staat u te wachten deze Zeildag?

U wordt ontvangen met een lunchbuffet zoals hierboven beschreven in Goïngarijp, Friesland. Bij mooi weer kunt u lekker op het terras genieten van een uitgebreide lunch met prachtig uitzicht over het meer. Is het iets minder weer, ontvangen wij u graag binnen in het restaurant.

Na de lunch stapt u aan boord van het skûtsje dat voor het restaurant ligt afgemeerd. Vervolgens steekt u van wal om het zeilen op een traditioneel skûtsje te beleven. Wij laten u graag actief meehelpen: van zeilen hijsen tot sturen. Ervaring is niet vereist! Aan boord is een toilet aanwezig en u kunt eventueel ook binnen zitten.

Terugkomst in de haven van De Klokkenstoel. De schipper zet de oorlam klaar, een borrel die men vroeger dronk als beloning voor de verrichte arbeid. Onze oorlam is een traditioneel gebrouwen Weduwe Joustra Beerenburg uit Sneek.

Als u ervoor kiest de dag af te sluiten met een diner: een barbecue buffet of steengrill bij De Klokkenstoel. De barbecue wordt verzorgd door een professionele kok en u krijgt onder andere vlees van eigen roodbontkoeien geserveerd.

Actief en ontspannen op een Fries skutsje
De schipper zal u uitleg geven over het reilen en zeilen aan boord van een skûtsje. Vervolgens steekt u van wal om het zeilen op dit voormalige Friese binnenvaartschip te beleven. Op het water kunt u genieten van de andere boten op het meer, de rust en de schoonheid van de Friese natuur. U bent van harte uitgenodigd om onder begeleiding van onze schipper actief mee te helpen met “silen”: van het hijsen van de zeilen tot zelfstandig het schip over het water manoeuvreren. U hoeft hiervoor geen zeilervaring te hebben. Maar er is ook voldoende tijd om lekker ontspannen in de kuip of op het dek te zitten.

Lekker uitgewaaid weer terug
Om 17:00 uur bent u weer terug in het haventje van De Klokkenstoel waar we de zeiltocht afsluiten met een oorlam, ofwel een borrel van de Sneker Weduwe Joustra Beerenburg. Als u de dag compleet wilt maken met een gezamenlijk diner, dan kunt u het arrangement uitbreiden met een barbecue op het terras bij restaurant De Klokkenstoel.

Zeilen in Friesland

Benieuwd wat voorgangers vinden van dit arrangement?
“Met 10 personen ‘n geweldige middag gehad. ‘n leuke schipper met maat die alles vertelde en ons goed bezig hield maar op z’n tijd konden we liggend genieten van de zon. Na afloop met z’n alle genoten van ‘n berenburger. Met andere woorden TOP DAG.”
W. van den Boom geeft een 10.

“Heerlijke avond middag/avond gehad. Alles was supergoed geregeld, lekker gezeild, koude drankjes, borrelhapjes, gebarbecued, lekker vlees, kortom: een aanrader!”
B. Akkerman geeft een 8.

“Het Skutsje silen op de Friese meren was een fantastische ervaring. Heerlijk gezeild. wij kunnen het iedereen aanraden!”
Renate Witteveen geeft een 9.