Menu
Wintersport

Winterpaleis Het Loo‏ vanaf 16 december

17 december 2016 t/m 8 januari 2017

Vanaf 17 december is museum Paleis Het Loo drie weken lang ‘Winterpaleis Het Loo’. In het paleis zijn koninklijk gedekte tafels te zien, met dit jaar als topstuk de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna in de Audiëntiezaal, dankzij bruiklenen uit de Koninklijke Verzamelingen. Uiteraard zijn er dit jaar ook traditioneel opgetuigde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een echte ijsbaan op het Stallenplein.

Winterpaleis Het Loo is ook open op maandag 26 december & 2 januari. Twee dagen extra om te genieten van Kerstpaleis Het Loo!

WINTER & WEELDEPRIJZEN
Koning Willem II en zijn Russische echtgenote koningin Anna Paulowna voerden een uitbundige hofhouding met diners en bals. In aansluiting op de expositie ‘Anna Paulowna, kleurrijke koningin’ wordt in de Audiëntiezaal de tafel gedekt met Russisch porselein, glaswerk en verguld zilveren tafelstukken door Willem II besteld in Engeland. Ook in de zitkamer van Willem II zijn de gedekte tafel en de kerstboom in Russische sfeer aangekleed.

Winterpaleis Het Loo, Meisje schaatsend achter pinguin, foto HesmergDaarnaast worden diverse tafels in het paleis feestelijk gedekt. Traditioneel versierde kerstbomen, handgemaakte groenversiering en een échte ijsbaan op het Stallenplein maken het Winterpaleis compleet. In de Koetshuizen staan rijtuigen, sleden en auto’s, zoals gebruikt door de Oranjes. Tijdens de kerstvakantie zijn er ook speciale kinderactiviteiten en de restaurants bieden een toepasselijke winterse menukaart.

KONINKLIJK TAFELEN
Opdekken tafel Paleis Het Loo met servies meetlatWilt u uw kerstdiner ook aan een koninklijk gedekte tafel nuttigen dit jaar? Wij hebben een aantal tips voor u op een rij gezet, volgens de manier à la Française en à la Russe. Ontdek hier hoe u ‘koninklijk kunt tafelen’!

SERVETTEN VOUWEN
Bij een koninklijke tafel horen uiteraard ook servetten in een sierlijk gevouwen vorm. We hebben een aantal voorbeelden hiervan gefilmd. Gaat u dit jaar voor een gevouwen pauw of wordt het toch de zwaan? Ontdek hier alle voorbeelden.

Wilt u meer weten over Winterpaleis Het Loo?