Menu
Beauty / Vrouwen

Een haarstudie onthult: brunettes blijken meer succes te hebben in de liefde en het leven dan blondines vrouwen

Blondjes mogen dan meer plezier hebben, als ze het willen maken in het leven verven ze hun haar maar beter bruin.
Uit een studie bij 3000 vrouwen is gebleken dat brunettes gemiddeld €5.200 per jaar meer verdienen dan blonde vrouwen. Ze hebben niet alleen meer succes op professioneel vlak, maar ook op amoureus vlak.

Bijna de helft (44 %) van de ondervraagde vrouwen met geverfd of natuurlijk bruin haar zei dat ze met deze haarkleur meer succes hadden bij het andere geslacht – 10 % meer dan bij blonde vrouwen. 20 % van de brunettes heeft gemiddeld vijf relaties achter de rug, terwijl dit slechts geldt voor 13% van de blondines.
Camila Lobo-Guerrero van haarkleurspecialist Schwarzkopf & Henkel, dat het onderzoek uitvoerde, licht toe: “Er wordt steeds van uitgegaan dat blondjes meer plezier hebben en dus meer succes hebben in het leven en de liefde. Uit ons onderzoek blijkt dat blondjes nog steeds meer plezier hebben, maar niet zo ernstig worden genomen als vrouwen met donkerder haar, zowel op het werk als daarbuiten.
“Brunettes stijgen sneller op de carrièreladder en hebben meer geluk in de liefde; dit kan een verklaring zijn waarom sterren als Catherine Zeta-Jones, Kelly Brook, Kate Beckinsale en Eva Longoria zo succesvol zijn. Haarkleur kan niet enkel je uiterlijk veranderen, maar ook je ingesteldheid en hoe mensen over je denken.” Uit het onderzoek van Schwarzkopf & Henkel bleek ook in hoeverre het kleuren van haar de manier kan beïnvloeden waarop vrouwen naar het leven kijken.
Eén vrouw op de zeven gaf toe zich sexier te voelen na een haarkleuring – waarbij diegenen met donker haar zich aantrekkelijker voelden nadat ze hun look hadden veranderd. Bovendien zei nog eens 20 % van de vrouwen die hun haar hadden gekleurd dat ze zich gelukkiger en zekerder over hun uiterlijk voelden.
Gevraagd naar de reden waarom ze hun haar kleurden, antwoordde 40 % dat ze gewoon hun natuurlijke haarkleur haatten. Bijna de helft van de vrouwen zei zelfs dat ze zich niet zouden kunnen voorstellen dat ze hun haar niet zouden verven.
De gemiddelde leeftijd voor een eerste haarkleuring bedraagt 20 jaar en het mag dan ook niet verbazen dat 15 % van de fans van haarkleuringen zei dat ze zich niet meer konden voorstellen wat hun natuurlijke haarkleur was.
Haar kleuren is bij vrouwen zo in trek dat een gemiddelde aanhangster van haarkleuringen in haar leven vier verschillende tinten uitprobeert. Rood is de schakering die de meeste vrouwen als eerste proberen, maar die ze het minst lang behouden – gemiddeld twee jaar.
Zwarte schakeringen doen het iets beter, met drie jaar, en bruine tinten gaan gemiddeld vier jaar mee.
Maar vrouwen willen blijkbaar vooral plezier maken, aangezien de haarkleur die ze gemiddeld het langst dragen, blond, zes jaar meegaat.