Menu
Nieuws / Ondernemen / Uitgelicht / Zakelijk

Direct Wonen gooit het roer om en stopt als verhuurmakelaar

Direct Wonen maakt de overstap naar een nieuw businessmodel en stopt als verhuurmakelaar. Sinds deze week is www.directwonen.nl een online platform waar huurders en verhuurders rechtstreeks met elkaar in contact kunnen komen, zonder bemiddelingsvergoeding en zonder tussenkomst van een verhuurmakelaar.

Direct Wonen is ervan overtuigd dat de huurmarkt klaar is om het huren en verhuren zelf te gaan regelen. De vernieuwde organisatie heeft gemerkt dat huurders en verhuurders behoefte hebben aan meer transparantie, gemak en snelheid. Daarom is er gekozen voor dit nieuwe huurplatform.

Veranderingen werkwijze

Alle type verhuurders, zoals particuliere verhuurders, institutionele beleggers, makelaars en woningbouwverenigingen, kunnen vanaf nu zelf én gratis een woning adverteren. Een verhuurder hoeft dit dus niet te regelen via een makelaar, zoals op vergelijkbare huurplatformen. Dit biedt huurders meer transparantie: zij zien bij elke woningadvertentie of deze via een makelaar wordt aangeboden en of er bemiddelingskosten worden gevraagd. De huurder beslist wat hij betaalt.

Als een huurder geïnteresseerd is, stuurt hij rechtstreeks een bericht naar de verhuurder. Ook uniek: huurders kunnen tevens gratis een advertentie plaatsen, waarin zij hun woonwensen kenbaar maken. Verhuurders kunnen via een uitgebreide zoekmachine een geschikte huurder vinden en vervolgens rechtstreeks een bericht sturen.

Heeft een huurder of verhuurder toch behoefte aan een verhuurmakelaar? Dan zorgt Direct Wonen ervoor dat een makelaar contact opneemt.