Menu
Zakelijk

Een traineeship volgen: alles wat je wilt weten!

Een traineeship volgen alles wat je wilt weten

Heb je onlangs je diploma behaald? Dan ben je momenteel misschien al wel druk bezig met oriënteren. Misschien wil je nog verder studeren of ben je op zoek naar een fulltime baan. Wat ook een goede mogelijkheid kan zijn, is een traineeship. Steeds meer organisaties bieden dit aan en dat is natuurlijk niet zomaar zo. Benieuwd naar wat een traineeship precies is en wat de voordelen hiervan zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hieronder vertellen wij je er alles over!

Wat is een traineeship?

Om erachter te komen of een traineeship wellicht iets voor jou is, is het natuurlijk eerst handig om te weten wat het nu eigenlijk inhoudt. Een traineeship is eigenlijk een soort startersfunctie waarbij jij jezelf kan ontwikkelen tot een echte allrounder/specialist in een bepaald vakgebied. Bij een traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Je zult dus niet alleen werken of alleen leren, maar je gaat dit met elkaar combineren.
Bij een traineeship zal je aan verschillende projecten werken, binnen verschillende afdelingen. Op deze manier zal je jezelf dus met veel verschillende dingen bezighouden. Een traineeship duurt gemiddeld tussen de 1 en 3 jaar. Tijdens deze periode zal je goed begeleidt worden en krijg je vaak veel verantwoordelijkheden.

Traineeships zijn er in veel verschillende soorten. Of je nu kiest voor een van de traineeships in IT, marketing of in de financiële sector: je hebt genoeg keuze. Maar hoeveel ga je eigenlijk verdienen bij zo’n traineeship? Dit is afhankelijk van de sector van jouw traineeship. Meestal kun je bij zo’n traineeship ongeveer hetzelfde als een startsalaris binnen jouw sector verwachten. Dat is dus vaak prima verdienen!

Wat zijn de voordelen van een traineeship?

Wat zijn de voordelen van een traineeship

Maar waarom zou je kiezen voor een traineeship? Een traineeship heeft meerdere voordelen. Ten eerste is het natuurlijk een voordeel dat je hierbij de mogelijkheid krijgt om te werken én te leren. Daarnaast is een traineeship ideaal als je nog niet zo goed weet welke richting je op gaat, want hierbij ga je inzicht krijgen in wat je goed kunt en leuk vindt. Ook is het een voordeel dat je goed wordt begeleid bij een traineeship. Dit kan een verschil zijn met een startersfunctie bij een bedrijf, want hier word je vaak even ingewerkt en daarna moet je zelfstandig aan de slag. Bij een traineeship zal je het hele proces door goed geholpen worden.

Nog een voordeel van een traineeship is dat er steeds meer aanbod is, waardoor je uit veel soorten kunt kiezen. En natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is dat het ontzettend goed staat op je CV. Het laat namelijk zien dat je gemotiveerd bent om te werken en door te leren en dat je een hoop ervaring hebt opgedaan. Wat ook fijn is aan een traineeship, is dat de kans groot is dat het bedrijf je na deze tijd een functie aanbiedt.

Of je nu een traineeship in IT of traineeship bij de gemeente wilt doen: het kan zeker leuk zijn om te overwegen. Zeker als je nog niet zo goed weet naar welke baan je op zoek bent, is dit een goede mogelijkheid. Het heeft meerdere voordelen en kan jou klaarstomen voor een mooie toekomst!