Menu
Binnenland / Uitgelicht / Zakelijk

Nederlandse Jurre nog steeds wereldnieuws

De Nederlandse Jurre Hermans beheerst nog steeds in veel landen het nieuws. De elfjarige jongen uit Breedenbroek heeft de aandacht te danken aan zijn “pizza-oplossing” om de eurocrisis op te lossen.

 

De vader van de elfjarige stuurde het idee naar een Britse competitie. De reacties op de inzending zijn veelal positief en er wordt met verbazing op de leeftijd van Jurre gereageerd. Het bericht ging snel rond in de financiële wereld en is nog steeds het gesprek van de dag. Als kers op de taart mocht Jurre zelfs aanschuiven bij de Wereld Draait Door. De Financial Times noemde het plan “Absoluut briljant” en journalisten over de hele wereld willen Jurre zijn verhaal horen.

 

Grieken uit de euro
Volgens Jurre moeten de Grieken hun euro’s bij de bank inleveren in ruil voor drachmes. De staat kan met de euro’s de schulden afbetalen en de Grieken gaan terug naar hun oude munteenheid. Nadeel is wel dat de drachme helemaal niks meer waard is en dat het voor de Grieken bijna onmogelijk wordt om dingen te kopen.

 

Jurre tevreden
Wereldwijd spreken economen elkaar tegen over de uitvoerbaarheid van het plan. Eén ding is zeker, voor Jurre maakt het allemaal niet meer uit. Zijn inzending werd uiteindelijk niet tot de vijf beste verkozen maar het leverde hem wel een waardebon van 100 euro op.

 

300.000 euro voor winnaar
Voor de vijf finalisten van de “Wolfson Economics Prize” breekt er een spannende tijd aan. Ze krijgen niet alleen tienduizend euro om hun plan verder uit te werken, maar maken ook nog steeds kans om er met de hoofdprijs van ruim 300.000 euro vandoor te gaan.

Bekijk hier de inzending van Jurre