Menu
Lifestyle

Optimale vrijetijdsbesteding; schoonmaken of toch leuke dingen doen?

Het is weekend of je hebt eindelijk eens een dagje vrij. Ga je toch maar aan de schoonmaak, of vul je jouw dagen liever met leuke dingen? Om jouw vrijetijdsbesteding zo stressvrij mogelijk te maken geven we je een aantal tips om de schoonmaak snel geregeld te hebben. Kun je er daarna meteen op uit om leuke dingen te doen!

1. Schakel een schoonmaakbedrijf in

Heb je specifieke items die schoongemaakt moeten worden zoals de buitenkant van je ramen, je vloerbedekking of een groot tapijt? Schakel dan de hulp van een schoonmaakbedrijf in: als het kan een milieuvriendelijke zoals schoonmaakbedrijf Boen Groen. Dit zijn nu eenmaal klussen die jij niet zelf aan kunt pakken; maar dat maakt ze niet minder belangrijk! Niet alleen zorgt een professioneel schoonmaakbedrijf ervoor dat de klus zo geklaard is: je weet ook zeker dat het aan alle wettelijke voorschriften voldoet en dus ook écht schoon is.

2. Gebruik waterstofperoxide

Voor locaties waar normaliter flink geschrobt zou moeten worden (de badkuip of douchecabine bijvoorbeeld) kun je een mix met waterstofperoxide gebruiken. Schenk wat waterstofperoxide in een plantenspuit, verdun het met wat water en spray de vloeistof vervolgens over het schoon te maken oppervlak. Laat het een uurtje intrekken en spoel het vervolgens schoon met warm water. Hardnekkige zaken zoals kalk en verkleuringen zullen verdwenen zijn!

Schoonmaken of niet

3. Gele verkleuringen verhelpen

In de badkuip kun je ook regelmatig van die gele verkleuringen tegenkomen. Nu hoef je echt geen dure schoonmaakmiddelen in huis te halen: citroenzuur helpt je al goed opweg. Meng wat citroenzuur met lauw water en dep het vervolgens met een sponsje op de verkleurde stukken. Laat het een half uurtje intrekken en spoel het daarna af met warm water: weg verkleuringen!

4. Maak je eigen luchtverfrisser

Een huis voelt nog schoner wanneer het lekker schoon en fris ruikt. Haal wat lekker geurende etherische olie in huis en meng dit met twee glazen water en een eetlepel baking soda. Spray dit rond in je woning en alles ruikt geweldig fris!

5. De wasmachine schoonmaken

En baking soda is niet alleen goed voor een frisse geur in huis. Wanneer je een glas water met een schepje baking soda mengt en dit in het wasmiddel compartiment van je wasmachine giet kun je jouw wasmachine in no-time schoonmaken. Voeg eventueel nog wat azijn in de trommel toe en laat de machine een keertje draaien. Veeg de wasmachine naderhand met een doek goed schoon: vooral in de rubbers kan veel vuil blijven hangen.