Menu
Buitenland / Uitgelicht

245 doden na ramp in Braziliaanse Nachtclub

Bezoekers van een nachtclub in Santa Maria kende afgelopen weekend een horrornacht. Nadat er brand uitbrak, raakte de bezoekers in paniek wat leidde tot vertrapping en de dood van zo’n 245 aanwezige.

 

De brand zou zijn ontstaan nadat er tijdens één van de optredens een fakkel zou zijn afgestoken en daarna vlam vatte met het isolatiemateriaal. Toen mensen de club wouden verlaten ging dat niet omdat er deuren op slot waren gedaan omdat ze bang waren dat mensen zonder te betalen wouden vertrekken. Daarnaast bleken er ook een aantal nooduitgangen niet werken. De meeste slachtoffers zouden door het inademen van zwarte rook om het leven zijn gekomen maar ook een groot aantal van de bezoekers is letterlijk vertrapt.

 

De club bied plaats aan zo’n 2000 bezoekers maar of die ook allemaal aanwezig waren is onbekend. Ook het precieze aantal gewonden is nog een raadsel. De brand doet denken aan de ramp in Buenos Aires waar in 2004, ruim 200 mensen om het leven kwamen. Ook in het Amerikaanse West Warwick, was in 2003 een soortgelijk geval. Op Rhode Island kwamen destijds zo’n 100 mensen om.