Menu
Auto / Entertainment

3 tips om een autoliefhebber blij te maken

3 tips om een autoliefhebber blij te maken

Het is je ongetwijfeld al eens overkomen. Je wordt uitgenodigd voor een verjaardag en krijgt een cadeauwens waarvan je niet zo goed weet wat je ermee moet. ‘Doe maar iets voor zijn auto’, is bijvoorbeeld een van de cadeauwensen. Als je nu net niet zo heel veel met auto’s hebt, kan dat een lastig karwei worden. Deze tips gaan je ongetwijfeld een handje helpen, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn het verkeerde cadeau voor een autoliefhebber te kopen.

1. Nieuwe velgen

Als liefhebber van mooie auto’s kan je van weinig zaken blijer van worden dan nieuwe velgen. Dankzij nieuwe velgen lijkt het namelijk bijna alsof je een compleet nieuwe auto hebt gekregen. Er zijn allerlei soorten velgen te verkrijgen. Dan kan je denken aan sportvelgen, lichtmetalen velgen en stalen velgen.

Nu worden velgen niet voor een prikkie weggegeven, dus is het best een investering. Dit kan je natuurlijk eenvoudig oplossen door een cadeaubon te geven, bijvoorbeeld voor een webshop waar velgen worden verkocht. Het is namelijk een prima optie om online auto velgen te kopen. Vaak zijn autoliefhebbers handig genoeg om de velgen zelf te monteren.

2. Een dagje racen

Een dagje racen

Voor dit cadeau moet de gelukkige wel een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. Maar als dat zo is, gaat het helemaal goedkomen. Er zijn verschillende circuits waar je als niet professionele autocoureur op mag rijden. Voorbeelden zijn Zandvoort, Assen en Zolder in België. Zelfs op het befaamde circuit van Spa-Franchorchamps in de Ardennen is het mogelijk om als amateur je rondjes af te werken.

In Spa kan je alleen in bepaalde types sportauto rijden. Op andere circuits is het vaak wel mogelijk om in een Ferrari of Lamborghini te scheuren. Ook dit cadeau is aan de prijzige kant. Toch is het onvergetelijk. Bovendien kan je met een groep een dagje racen cadeau geven.

3. Daar zit een luchtje aan

Iedereen die zuinig op zijn of haar auto is, wil deze zo schoon mogelijk houden. Na een grondige schoonmaakbeurt kan je er als autobezitter weer helemaal tegen. Met een autoparfum krijg je de kers op de taart. Hier denk je misschien niet als eerste aan bij een cadeau, toch is het leuk en nuttig.

Met zo’n speciaal parfum ruikt je auto altijd lekker. Er zijn diverse luchtjes te koop en de prijzen vallen goed mee. Een geurtje voor op je lichaam is ongeveer twee keer zo duur.

En verder?

Behalve bovenstaande cadeautips is er nog heel veel meer. Er zijn tientallen accessoires waarmee je een autoliefhebber een lach op het gezicht kan bezorgen. Voorbeelden hiervan zijn een autolader, bandenspanningsmeter of iets simpel zoals een sleutelhanger. En onthoud dit: het gaat altijd om het gebaar.