Menu
Auto

Ver reizen met de auto? Zorg dat dit veilig kan

Ver reizen met de auto Zorg dat dit veilig kan

Ben jij klaar om een verre reis te maken met de auto? Een autovakantie heeft veel voordelen in vergelijking met een vliegvakantie. Zo kun je op je eigen tempo langs verschillende plekken reizen en kun je stoppen waar en wanneer je maar wil. Maar voor je vertrekt is het verstandig om goed naar een aantal zaken te kijken. Denk bijvoorbeeld na over een passende autoverzekering zoals een WA plus, waarmee je gedekt bent tegen onvoorziene kosten bij schade. Met de handige tips in dit artikel kun jij onbezorgd de weg op en optimaal genieten van een welverdiende vakantie!

Neem geen onnodig risico

Het is in Nederland wettelijk verplicht een autoverzekering te hebben om in een auto te mogen rijden. Dit geldt ook voor het maken van autoreizen naar het buitenland. Je hebt minimaal een WA-verzekering nodig, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een verzekering met een hogere dekking, zoals een WA+ of een allriskverzekering. Daarnaast kan het slim zijn om een speciale verzekering voor pechhulp in het buitenland af te sluiten. Zo weet je zeker dat je altijd snel geholpen bent wanneer je langs de weg komt te staan in een ander land.

Ga voor vertrek langs bij de garage

 

Autopech krijgen tijdens je autovakantie is natuurlijk het laatste wat je wil. Om het risico op pech te verkleinen is het een goed idee om de auto voor vertrek te laten controleren bij de garage. Je kunt jouw monteur een snelle vakantie check-up laten uitvoeren. Hierbij checkt de monteur alle belangrijke onderdelen van de auto, zoals de banden, remmen en ruitenwissers. Wil je helemaal zorgeloos op vakantie? Laat dan een kleine of grote onderhoudsbeurt uitvoeren. Op die manier loop je geen kans dat jouw auto het onderweg opeens begeeft en de vakantiepret plotseling wordt verpest.

Neem de juiste spullen mee

Om voor extra veiligheid te zorgen is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. Je weet immers nooit wat er onderweg allemaal kan gebeuren, dus bereid je zo goed mogelijk voor op verschillende situaties. Denk aan verschillende weersomstandigheden zoals hitte en sneeuw. Neem altijd een reservewiel en krik mee, voor het geval je onderweg een lekke band krijgt. Daarnaast is het verstandig om een EHBO-kit en een kleine brandblusser in de auto te hebben. En zorg natuurlijk altijd voor voldoende eten en drinken voor onderweg, ook voor het geval je wat langer stil komt te staan in een file. Zo ben jij helemaal klaar voor een veilige roadtrip!