Menu
Lifestyle

Tips bij het inrichten van een kleine ruimte

Tips bij het inrichten van een kleine ruimte

Bij het inrichten van een kleine ruimte voel je je misschien sneller beperkt bij het kiezen van meubels. Je bent bang dat iets snel te groot en pompeus oogt bijvoorbeeld of denkt dat je helemaal geen ruimte hebt voor een eethoek voor 4 personen. Dat hoeft niet zo te zijn! In een kleine ruimte kun je ook helemaal losgaan met de laatste interieurtrends. Je moet er vooral voor zorgen dat je de ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt en inricht. We geven je een aantal tips.

Aan tafel

Uitgebreid tafelen is misschien wel het laatste waar je aan denkt, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Zo werkt een ronde tafel altijd goed in een kleinere ruimt omdat je aan elke kant van de tafel kunt zitten. Heb je een smalle ruimte? Dan is een ovale eettafel een goede optie. Zo kun je nog steeds veel stoelen kwijt, maar bespaar je ruimte door de afronding in de hoeken. De tafel ziet er direct minder groots uit. Helemaal ideaal is de uitschuifbare tafel. Je tovert zo je kleine eettafel om tot een lange dinertafel voor een gezellige avond tafelen.

Houd het smal

Bij een eettafel horen natuurlijk eetkamerstoelen. Heb je niet al te veel ruimte let dan op dat je niet voor te brede eetkamerstoelen kiest. Check goed de maten van de eettafel en de breedte van de stoel. Past het aantal stoelen dat je wenst eronder? Een eetkamerstoel zonder armleuning is in dit geval ideaal. Ga voor een fijne stoel met een velvetstof als je van luxe houdt of ga voor bouclé eetkamerstoelen om helemaal in de trends van nu te blijven.

Doe het slim

In een kleine ruimte is het handig om optimaal gebruik te maken van de ruimte en zorg ervoor dat het er luchtig uitziet. Kies dus niet alleen maar grote logge meubels, maar ga voor een meubel op hoge smalle poten of voor een open kast. Ook spiegels zijn een musthave voor een kleine ruimte. Een spiegel zorgt voor een ruimtelijk effect waardoor een kamer zelfs groter kan lijken dan die in werkelijkheid is.

Licht is fijn

Ook lichte kleuren zullen het goed doen in een kleine ruimte. Hierdoor houdt de kamer een open uitstraling. Laat de lichte tinten ook terugkomen in de meubels voor een rustig en open geheel.