Menu
Gezondheid / Lifestyle

Mensen steeds ouders

Uit Engels onderzoek is gebleken dat één op de drie baby’s die in 2012 geboren wordt, 100 jaar zal worden.

 

Het onderzoek dat werd uitgevoerd door het Britse Office for National Statistics (ONS) leverde nog een aantal opmerkelijke resultaten op.

 

Vrouwen iets vaker 100
Hoewel de cijfers gaan over de inwoners van het Verenigd-Koninkrijk zijn er duidelijke overeenkomsten met Nederland omdat de leefomstandigheden in beide landen nagenoeg hetzelfde zijn. 95.000 Britten die in 2012 hun 65e verjaardag vieren zullen in 2047 hun 100e verjaardag vieren. Eén op de zeven vrouwen die nu 65-jaar oud is zal de 100 halen en bij de mannen is dat één op de tien.

 

Helft twintigers wordt 100 
Mannen en vrouwen die nu 20-jaar oud zijn hebben een iets grote kans de 100 te halen. De helft van de vrouwen zal een eeuw oud worden en bij de mannen ligt het aantal iets onder de helft.

 

Kwaliteit leven blijft vooruit gaan
Dat steeds meer mensen ouder worden heeft te maken met het al maar verbeteren van de levensomstandigheden, de progressie die wordt geboekt in de medische wereld en het aantal geboortes dat blijft stijgen. De cijfers zouden in de komende jaren nog kunnen veranderen, door bijvoorbeeld grote economische verschuivingen of andere ontwikkelingen.