Menu
Dieet / Gezondheid

Topfit met BodyCombat!

Een kantoorbaan is niet erg bevorderlijk voor onze dagelijkse portie beweging. Juist daarom is het zo belangrijk om in je vrije tijd voldoende te bewegen. Kies een sport die je leuk vindt en voorkom dat je er naar een paar maanden alweer geno

eg van hebt. Houd je wel van een beetje actie? Wil jij je spieren versterken en je conditie verbeteren? Probeer dan eens Body Combat en leer hoe jij je tegenstander kunt verslaan!

Body Combat is een op oosterse vechtsporten gebaseerd fitnessprogramma, met bewegingen uit disciplines als karate, tae kwando, kung fu, kickboksen, ,muay thai en tai chi. Het is één van de acht fitnessprogramma’s van Les Mills die in sportscholen over de hele wereld wordt gegeven.

Cindy vertelt: “Jarenlang ging ik één keer in de week naar de sportschool om me een uurtje in het zweet te werken in de fitnessruimte. Echt leuk vond ik het niet, maar ik deed het om toch wat beweging te krijgen. Tot ik aan de praat raakte met één van de fitnessinstructrices die enthousiast vertelde over de Body Combat lessen die in dezelfde sportschool werden gegeven.” Zij haalde me over om het gewoon eens te proberen. “Ik had de groep wel eens bezig gezien in de zaal aan de overkant, maar het leek me ontzettend moeilijk!”

Bij Body Combat vecht je niet tegen een echt persoon, maar tegen je eigen spiegelbeeld. Zo ben je van een gelijke tegenstander verzekerd en zullen er geen nagels breken! De Body-Combat lessen duren 55 minuten en bestaan altijd uit tien recente muzieknummer waarop je je heerlijk kunt uitleven.

“Na de eerste les was ik helemaal verkocht! Wat een geweldige manier om in beweging te zijn. Het is zo leuk dat je niet eens merkt dat je aan het sporten bent. Je kunt je zo intensief als je zelf wil meedoen op de nieuwste hits van bekende artiesten. Doordat er opties worden gegeven voor beginners en gevorderden is de sport voor iedereen toegankelijk”, vertelt Cindy enthousiast. “Bepaalde basispassen als de Jap, de Cross, de Upper Cut en de Front Kick komen telkens weer terug.”

Body Combat verbetert niet alleen je uithoudingsvermogen, maar bevordert ook je coördinatie en beweeglijkheid. Je botdichtheid verbetert, je maakt belangrijke spiergroepen strakker en brengt ze in vorm en bovendien verbrand je er calorieën mee voor een slanker en strakker lichaam. Bovendien krijg je er ook meer zelfvertrouwen door. Cindy zegt tot slot:”Body Combat is echt verslavend. Ik doe het nu al drie keer per week!”