Menu
Cultuur / Muziek / Uitgelicht

Een goede film kan niet zonder goede muziek

Er zijn talloze mooie titelsongs gemaakt voor verschillende films. Hieronder heeft Web.nl een aantal van deze mooie klassiekers op een rijtje gezet.  

 

De titelsong ”I Will Always Love You” van Whitney Houston. Het lied werd opgenomen voor de film ”The Bodyguard” in 1992. Whitney had zelf in deze film de hoofdrol samen met Kevin Costner. Het werd een wereldwijde hit, en zal op dit moment na het overlijden van Whitney ook weer in alle grote hitlijsten terug te vinden zijn.
 

 

Niet te vergeten in deze lijst is de titelsong van de film ”Dirty Dancing”, ”Time Of My Life”. Het lied werd gemaakt door Bill Medley en Jennifer Warnes. Het is een echte klassieker geworden.

 

 

De soundtrack van de film de Titanic is ook zeer bekend geworden de afgelopen jaren. We kennen hem allemaal, ”My Heart Will Go On” van Celine Dion. Het nummer werd meerdere malen in de film ingezet en bezorgt veel mensen tranen in hun ogen.

 

 

Natuurlijk kan de titelsong van de Lion King ook niet ontbreken in deze lijst. ”Can You Feel The Love Tonight” werd gezongen door Elton John en gemaakt door Hans Zimmer. Ook de nummers Hakuna Matata en Circle of Life deden het goed in de hitlijsten en paste helemaal in de sfeer van de film.
 

 
Voor de recente film Nova Zembla is ook een hele mooie titelsong geschreven. Het is gecomponeerd door het trio Wiegel, Meirmans en Snitker. De titelsong is geremixed door de beroemde DJ Armin van Buuren.

 

 

Er volgt snel een deel 2 met meer mooie filmmuziek op Web.nl