Menu
Beauty / Dieet / Dieet / Gezondheid / Lifestyle / Uitgelicht

Gezonde Groene Thee + Cocktail!

Groene thee is hartstikke gezond. Ook zijn er veel verschillende variaties: Pickwick heeft bijvoorbeeld groene thee met jasmijn of ginseng. Maar waarom is groene thee eigenlijk goed voor je?

 

Groene thee is geweldig voor vrouwen die willen afvallen, het bevat namelijk het stofje EGCG (voluit: epigallocatechinegallaat) wat je stofwisseling, en dus de verbranding van vet, versnelt. Onderzoeken hebben uitgewezen dat het de vetverbranding met zelfs 77% kan versnellen! Groene thee houdt ook je bloedsuikerspiegel in balans zodat je je minder snel moe voelt en minder snel zin hebt in snacks. Ook zitten er veel antioxidanten in die de cellen in lichaam gezond houden en rimpeltjes voorkomen. Ook word je minder snel ziek als je regelmatig (minstens 3x elke dag) groene thee drinkt: het verhoogt namelijk ook nog eens je immuunsysteem.

 

Vind je een gewoon kopje thee niet lekker of wil je een beetje variatie? Probeer dan eens deze gezonde cocktail!

 

Groene Thee Aardbei Mojito
Ingrediënten voor twee

 

4 verse aardbeien
8 bevroren aardbeien
Verse sap van 1 limoen
250 ml groene thee (afgekoeld)
30 ml rum (weglaten voor een alcoholvrije variant!)
Handjevol mint bladeren
2 eetlepels suiker
Bruiswater

 

Pureer de verse aardbeien, de limoensap, de groene thee, de rum, de suiker en de mintbladeren toe. Vul twee glazen met de bevroren aardbeien, voeg alles toe in het glas en genieten maar!