Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

TV tips: Dexter op nummer 3

Na Game of Thrones op vijf en FlashForward op vier, is het alweer tijd voor de nummer drie in de Web.nl top5. Dexter is een Amerikaanse televisie serie die wordt uitgezonden door Showtime. De serie ging op 1 oktober 2006 in première en de kritieken waren zeer positief.

 

Dexter kent tot dusver zes seizoenen en seizoen 7 gaat in oktober 2012 in première. Elk seizoen telt 12 afleveringen die elk rond de 50 minuten duren. Hoewel Dexter uit Amerika komt is de show ook razend populair in de rest van de wereld. De show werd al 119 keer genomineerd voor verschillende prijzen en wist zelfs al twee Golden Globes in de wacht te slepen. Op imdb (international movie database) krijgt Dexter een 9,1.

 

Het verhaal

 

De show gaat over het leven van Dexter Morgan die wordt gespeeld door Michael C. Hall. Dexter werkt als bloedspatter analist bij de politie in Miami op de afdeling moordzaken. Op 3-jarige leeftijd verliest Dexter zijn moeder, die op brute wijze wordt vermoord. Dexter wordt geadopteerd door politie agent Harry Morgan en er ontstaat een hechte band tussen vader en zoon. Naast het werken bij de politie is Dexter ook parttime seriemoordenaar. Criminelen die door fouten in het rechtssysteem straf ontlopen hebben grote kans op een bezoekje van Dexter. Al op vroege leeftijd leerde Dexter te doden via een speciale “code” die hij leerde van zijn vader. Ook de man die hem adopteerde overlijdt, maar keert bijna elke aflevering terug om Dexter op het goede pad te houden. Het leven als politieagent en seriemoordenaar is makkelijk maar gelukkig is er altijd nog de stiefzus van Dexter. Debrah Morgan, die wordt gespeeld door Jennifer Carpenter is ook één van de hoofdrolspelers in de show.

 

In de serie komen niet alleen grote moordzaken aan bod maar ook het privéleven van Dexter speelt een centrale rol. Elk seizoen kom je als kijker meer te weten over het verleden van Dexter, Debrah en Harry.

 

Uniek en onvoorspelbaar

 

De show is alles behalve voorspelbaar. Vaak denk je iets 100% te weten en dan blijkt het toch weer 100% anders te zijn. Dat is ook de hoofdreden dat de serie zo populair is. De show is uniek en dat trekt vaak een brede groep kijkers. En uniek betekent zeker niet dat het altijd goed af loopt voor alles en iedereen. Er gebeuren ook zeker treurige dingen in de serie. Dexter staat bekend om zijn “twists” niets is wat het lijkt en elk detail kan belangrijk zijn.

 

Ernstige ziekte

 

Begin 2010 werd bekend dat Michael C. Hall leed aan de ziekte van Hodgkin. Hoewel deze ziekte grote gevolgen kan hebben waren ze er vroeg bij en is de acteur die in 2009 een Golden Globe won voor “Beste acteur in een dramaserie” weer helemaal hersteld. Door de ziekte van Hall lag de show wel een grote tijd stil. Een opmerkelijk weetje is dat Michael C. Hall en Jennifer Carpenter die in de serie dus broer en zus spelen in het echte leven getrouwd waren. Helaas liep het huwelijk niet zoals verwacht en scheiden het stel in 2011.

 

De serie Dexter mag gerust gezien worden als een Psychologische thriller. Er gebeuren veel schokkende dingen die zeker niet voor te jonge kijkers geschikt zijn. Om het verhaal af te maken twee trailers van Dexter.

 

Dexter – Trailer seizoen 1

 

Dexter – Trailer seizoen 6