Menu
Beauty / Lifestyle / Relatie / Uitgelicht

Uiterlijk en gezondheid partner erg belangrijk

We zijn zelf veel bezig met ons uiterlijk. ‘Dat rimpeltje heb ik liever niet en die extra kilo’s bij mijn buik mogen ook wel weg’. Maar we zijn niet alleen met ons eigen uiterlijk bezig. Ook het uiterlijk van onze partner vinden we erg belangrijk. Zo belangrijk dat vijftig procent van de mensen wilt dat zijn/haar partner afvalt.

 

Dit is gebleken uit een onderzoek van de Britse Hartstichting. Bijna de helft van de mensen wilt dat zijn/haar partner ruim zes kilo afvalt. Maar hoe breng je dit naar je partner zonder dat dit gesprek eindigt in een ruzie. Volgens 60 procent van de mensen kun je dit het beste op de man af vragen.

 

Niet alleen het uiterlijk van de partner is belangrijk, de gezondheid is natuurlijk nog veel belangrijker. Vroeger was dit nog een stuk normaler dan tegenwoordig. Dit blijkt wel uit de cijfers. Tachtig procent van de mensen zou willen dat zijn/haar partner stopt met roken als dit het geval zou zijn. Alcohol daarentegen is een veel kleiner probleem, slechts een kwart van de mensen wilt dat hun partner minder alcohol gaat drinken.