Menu
Lifestyle / Uitgelicht / Vrouwen / Winkelen

Veel vrouwen hebben schoenentic

Oké het is waar, veel vrouwen hebben een schoenentic. De helft van de vrouwen heeft meer dan twintig paar schoenen. Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek.

 

Een kwart van de vrouwen bezit ook de welbekende Uggs. Die schoenen die heerlijk warm zijn in de winter en hartstikke makkelijk in de sneeuw. Ook al worden deze schoenen vaak door mannen niet zo gewaardeerd, het lijken soms echter net pantoffels.

 

Bijna vijftien procent van de vrouwen heeft zelfs meer dan vijftig paar schoenen in de kast staan. De steeds bekendere Louboutins, de hoge pump met rode zool, staan nog niet bij iedere vrouw in de kast. Slechts vier procent van de vrouwen heeft deze hooggehakte schoenen. Misschien heeft dit ook een klein beetje te maken met de prijs van de schoenen, die redelijk aan de hoge kant is.

 

Wat opvallend is is dat de schoenkeuze wordt gemaakt aan de hand van de hoogte van het salaris. Twintig procent van de vrouwen met een jaarloon van boven de 115.000 draagt altijd hakken naar kantoor. Bijna driekwart van de vrouwen, met een jaarsalaris van onder de 30.000 draagt nooit hakken naar haar werk.

 

Lekker op schoenenjacht? Boek een 2-daags shoppingarrangement in Zwolle.